Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio konačan spisak igrača na koje računa za urtakmice kvalifikacija za Euro 2024.

Selektor Crne Gore Miodrag Radulović je objavio konačan spisak igrača na koje računa za utakmice protiv selekcija Bugarske i Srbije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine. "Sokolovi" će svoje kvalifikacije započeti gostovanjem protiv reprezentacije Bugarske na Ludogorec areni 24. marta od 19 časova po lokalnom vremenu. Zatim će 27. marta će na Gradskom stadionu u Podgorici od 20.45 će dočekati Srbiju.

Selektor Radulović je spisak sastavio bez puno iznenađenja. Povratnik u nacionalni tim je Milutin Osmajić koji je zbog nediscipline sklonjen sa spiska prošle godine. U ekipu se nakon dve godine vraća i Marko Bakić koji je svoj poslednji nastup za državni dres imao 2021. godine protiv Gibraltara. Na spisku je i nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Uroš Đurđević koji nastupa za Sporting iz Hihona. Đurđević je u svojoj karijeri ostavio dubok trag u Partizanu, on je sa crno-belima osvojio šampionsku titulu u sezoni 2016/2017 i podelio mesto prvog strca lige sa tadašnjim saigračem Leonardom.

Kao omladinski reprezentativac Srbije ima osvojeno Evropsko Prvenstvo u Litvaniji 2013. gde je činio tandem sa Aleksandrom Mitrovićem, zatim je zbog neslaganja sa savezom dlučio da promeni reprezentaciju. U napadu će udarnu iglu predstavljati i najbolji strelac ove selekcije i takođe bivši igrač Partizana i brojinih evropskih klubova Stevan Jovetić. A na spisku je i Stefan Savić, nekadašnji prvotimac Partizana koji već godinama igra na visokom nivou u madridskom Atletiku. Igor Vujačić je trenutno igrač Partizana i ove sezone dobrim igrama je zaslužio poziv kao i njegov doskorašnji saigrač Aleksandar Šćekić.  Na spisku se nalaze i brojni bivši igrači Crvene zvezde kao što su Marko Vešović, Vukan Savićević i mladi Nikola Krstović.

Konačan spisak reprezentacije Crne Gore:

  • GOLMANI: Milan Mijatović, Matija Šarkić, Lazar Carević
  • ODBRANA: Stefan Savić, Žarko Tomašević, Adam Marušić, Igor Vujačić, Nikola Šipčić, Marko Vešović, Risto Radunović, Andrija Vukčević
  • SREDINA: Vladimir Jovović, Marko Janković, Aleksandar Šćekić, Sead Hakšabanović, Aleksandar Boljević, Marko Bakić, Vukan Savićević, Driton Camaj, Miloš Raičković, Stefan Lončar, Vladan Bubanja
  • NAPAD: Stevan Jovetić, Stefan Mugoša, Milutin Osmajić, Uroš Đurđević, Nikola Krstović