U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije. Članovi IO usvojili su strateške ciljeve Saveza u naredne četiri godine.

1.PLASMAN NAJBOLJEG NACIONALNOG TIMA NA EVROPSKO PRVENSTVO 2024. Uspeh A reprezentacije i učešće na završnom turniru u Nemačkoj, pored rezultatskog, doneo bi srpskom fudbalu i značajne finansijske benefite.

2.INFRASTRUKTURA. Saradnja sa Vladom Republike Srbije u razvoju infrastrukture, izgradnja Nacionalnog stadiona i stadiona širom Srbije. Ideja je da A reprezentacija Srbije neki od narednih mečeva u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope igra van Beograda, na jednom od novih stadiona, sve u cilju afirmacije fudbala i podrške reprezentaciji.

Ministarstvo finansija Srbije Nacionalni stadion ministarstvo finansija

3.TERENI. Reforma i održavanje terena koji moraju da budu po uzoru na najkvalitetnije lige Evrope. Za sprovođenje ovog projekta očekuje se pomoć UEFA sa kojom su na minulom Kongresu UEFA u Lisabonu, čelni ljudi Saveza već održali nekoliko važnih sastanaka.

4.RAD SA MLAĐIM KATEGORIJAMA. Uz podsećanje na sjajne rezultate i osvojene titule prvaka Evrope 2013. i prvaka sveta 2015. sa generacijama u uzrastu do 19 i 20 godina, jedan od važnih ciljeva je i pojačan rad sa mlađim kategorijama od čega zavisi i budućnost srpskog seniorskog, reprezentativnog fudbala.

5.REGIONALNE KUĆE FUDBALA. Izgradnja i modernizacija prostorija u Fudbalskim savezima regionalnih centara

6.IZGRADNJA ADMINISTRATIVNOG CENTRA. Posle Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi, koji je jedan od najsavremenijih i najfunkcionalnijih u Evropi, krovna organizacija bi realizacijom ovog projekta kompletirala jednu celinu od kapitalnog značaja za razvoj fudbala.

7. DOMAĆINSTVO EP ZA MLAĐE KATEOGRIJE. Domaćinstvo jednog od završnih turnira Evropskog prvenstva za mlađe kateogrije 2027. godine. Bio bi to istorijski čin za srpski fudbal. Sa čelnim ljudima UEFA već je održan sastanak na ovu temu i postoji podrška svih relevantnih struktura da Srbija u narednom periodu ugosti najbolje rperezentacije na kontinentu.

8.AKADEMIJA FUDBALSKOG SAVEZA SRBIJE. Osnivanjem ove Akademije, Savez bi obezbedio edukaciju svojih kadrova na svim nivoima i značajno unapredio i osvežio rad svih sektora unutar svog sistema.