Na Beogradskom maratonu održanom u nedelju među onima koji su imali hrabrosti da se upuste na put dug nešto malo više od 42 kilometra bio je i nekadašnji krilni fudbaler Crvene zvezde. Marko Perović (39), kojeg navijači najviše pamte po driblinzima protiv alberta Nađa i zatim bombi u "večitom derbiju", uspeo je da istrči maraton u Beogradu.

O tom uspehu pohvalio se na društvenim mrežama. Na njegovom Tviter profilu osvanule su fotografije na kraju trke, sa medaljom koju je osvojio, ali i podaci o tome kako je izgledao njegov trk. Perović je stazu prešao za 3:55:04, a tom prilikom potrošio je više od 3.300 kalorija.

MN Press Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde.

Inače, Perović je dres Crvene zvezde nosio od 2002. do 2008. godine, uz pozajmice u Jedinstvo sa Uba i švajcarski Bazel. Crveno-beli dres obukao je još u mlađima kategorijama, nakon što je u Beograd stigao iz Prištine u kojoj je ponikao. Karijera mu se nastavila u SAD - gde je delio svlačionicu sa Tomom Brejdijem, imao je još jedan kratak mandat u Zvezdi, a zatim igrao u Iranu, na Tajlandu, u Maleziji, Brazilu, Hong Kongu i Kini. Od srpskih klubova nastupao je još za OFK Beograd i kragujevački Radnički. Pogledajte fotografije kojima se Marko pohvalio: