FK Partizan zabranio je pristup "Zemunelu" Lazaru Markoviću kao i grupi bivših igrača koja su, kako je u klubu rečeno, bez pitanja koristili usluge Partizanovog sportskog centra "Teleoptik". Tim povodom Marković se oglasio na Tviteru: "Dragi Partizane, tolike godine sam proveo sa tobom i sa sigurnošću mogu da kažem da sam branio sveti grb koliko na teren, toliko i van terena, časno i svim srcem, ispravno! Reprogram je najmanji problem, taj isti Partizan me je naučio da su poštovanje, čast i moralne vrednosti iznad svega. Stavljam tačku na dalje oglašavanje povodom ove sramotne situacije. Kafu ću i dalje piti, to je sigurno, a da li će biti lepše od kafe na Teleoptiku, neće. ... Samo još jače i više voleti naš Partizan!".

Generalni direktor crno-belih Miloš Vazura rekao je da je Marković od Partizana dobio 450.000 evra i da mu se ne duguje više ništa, kao ni Milošu Jojiću i Ivanu Obradoviću. "Blokirali su klub, a onda su odsekli svaki kontakt sa ljudima iz kluba", rekao je Vazura.

Lazar Marković (29) ponikao je u Partizanu, otišao iz njega u Benfiku za 10 miliona evra u leto 2013, a onda se vratio u klub 2019, posle boravka u Liverpulu, Fenerbahčeu, Sportingu, Halu, Fulamu, Anderlehtu... Među crno-belima je potom proveo još tri godine i prošlog jula otišao u Gazijantep, odakle je posle razornog zemljotresa u Turskoj prešao u Trabzon, za koji sada igra.

MN Press, MONDO/Stefan Stojanović Lazar Marković