Nekadašnji trener Partizana Ilija Stolica ima novi tim! Nakon nekoliko meseci pauze posle otkaza u Humskoj srpski stručnjak ponovo se vraća poslu, a ovog puta će raditi u Slovačkoj, na klupi Trenčina! Biće to drugi inostrani angažman za Stolicu, koji je svojevremeno kratko predvodio Olimpiju iz Ljubljane.

Stručnjak koji je u Humskoj nasledio Aleksandra Stanojevića i na klupi Partizana se zadržao samo dva meseca sada će imati priliku da pod manjim pritiskom napravi velike stvari u Slovačkoj. Po pisanju tamošnjih medija, čini se da Trenčin želi da razvija mlade igrače i da rezultati neće biti primarni cilj kluba u narednim sezonama, što bi za nekadašnjeg selektora mlade reprezentacije Srbije mogao da bude idealan izazov.

Stolica će u novom klubu sarađivati sa četvoricom srpskih fudbalera. U igračkom kadru Trenčina nalaze se defanzivci Lazar Stoisavljević i Strahinja Kerkez, defanzivni vezni Filip Bainović, kao i centralni napadač Njegoš Kupusović. Pored njih, veliki deo ekipe čine mladi i talentovani fudbaleri iz Afrike na čijoj će afirmaciji biti akcenat tokom predstojeće sezone Trenčina. 

MONDO/Stefan Stojanović Ilija Stolica

"Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo 20-ak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen“, rekao je Stolica na predstavljanju. Pogledajte njegovu prvu izjavu.