Sada i zvanično - Nemanja Motika je novi fudbaler Olimpije iz Ljubljane. Nekada veliki talenat Bajerna papreno je plaćen kada je dolazio u Crvenu zvezdu, ali se tu nije nametnuo. Nakon pozajmice u Austriji Luštenau nije ubedio nikoga u klubu da treba da ostane i sada je napustio ekipu.

Zvanično predstavljanje u Ljubljani biće odrađeno u utorak, kada će potpisati ugovor sa "zmajčekima", koji će ga odmah priključiti timu koji se nada da što dalje dogura u kvalifikacijama za Ligu šampiona naredne sezone. 

Olimpija je u sezoni iza nas imala buran period, smenjeno je nekoliko trenera, a Robert Prosinečki uz veliki cirkus, ali je ipak uspela da osvoji titulu u Sloveniji. Što se tiče Crvene zvezde, za sada neće biti novca u ovom transferu, ali navodno postoje procenti od sledeće prodaje pa se u crveno belom taboru da će Motika makar u Sloveniji naći dobru formu.  

U Crvenoj zvezdi je odigrao 16 utakmica i na 313 minuta na terenu upisao je tek jedan gol i jednu asistenciju, mnogo manje nego što se od njega zapravo očekivalo kada je dolazio.