Srpski fudbaler Lazar Samardžić bio je na korak od prelaska u Inter, ali je transfer propao zbog još nedovoljno razjašnjenih okolnosti. Inter je odustao od transfera, ali nije jasno da li je za to kriv Samardžić senior, koji mu je istovremeno agent, ili je u pitanju druga menadžerska agencija iza koje stoji Rafaela Pimenta, naslednica pokojnog Mina Rajole. Za sada samo pljušte optužbe na obe strane, a svoju verziju priče ponudio je i Aleksandar Kolarov.

Bivši kapiten Srbije bio je posrednik u pregovorima dve (ili tri) strane, a prema njegovim rečima za propali transfer kriv je Lazarov otac Mladen, za koga kaže da ne želi da prizna da je "pokvario" posao: "U potpunosti potvrđujem verziju priče Rafaele Pimente, ja sam je i upoznao za Lazarovim ocem, a prisustvovao sam i još nekim sastancima zajedno sa svojim bratom", kazao je Kolarov.

"Da, Rafaelina verzija je apsolutno tačna, žao mi je što sam od Lazarevog oca čuo toliko laži", dodao je bivši kapiten Srbije koji je mislio na to da je Mladenu Samardžiću obećana "polovina provizije od transfera". Takođe, Rafaela Pimenta je istakla i da ima fotografije sa sastanaka na kojima je bio i otac fudbalera Udinezea, dodavši da je zajedno sa Kolarovim obavestila Inter da je ponuda, po kojoj bi postao najplaćeniji mladi igrač tima, prihvaćena i ostalo je da se obave lekarski pregledi.

Jednom od sastanaka sa Interom, koji je obavljen preko video-poziva, Lazarov otac nije prisustvovao iz nejasnih razloga, međutim na kraju je sve dogovoreno, ističe italijanska agentkinja.

Lazar Samardžić
Profimedia 

Pimenta je objasnila i da su "nazdravili nakon što je porodica rekla da transferu u Inter", da bi posle toga došlo do novih zahteva Mladena Samardžića koji je tražio više novca. S druge strane, Mladen Samardžić ističe da je Rafaelu Pimentu "video jednom u životu i da ne zna kako je uspela da se umeša u celu situaciju", odnosno da je nacrt ugovora video tek jednom i tražio da se promeni - dok je Inter želeo da priča samo sa agentkinjom, koja nije legalni zastupnik fudbalera, nego samo posrednik u čitavom transferu.

Podsetimo, u međuvremenu je Inter odlučio da se više neće vraćati pregovorima oko Lazara Samardžića, ali neće biti iznenađenje ako mladi srpski fudbaler promeni sredinu u sledećih sedam dana. Navodno, za njega su zainteresovani i drugi italijanski klubovi poput Juventusa.

BONUS VIDEO:

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb