Serhio Ramos je ostvario san i posle 18 godina ponovo će igrati za svoj matični klub, Sevilju. Španski velikan odbio je čak 20 miliona evra godišnje u Saudijskoj Arabiji i vratio se u rodnu Andaluziju za 20 puta manje novca, a na promociji je bio veoma emotivan, kao i svi u njegovom okruženju, kao i čak 22.000 navijača koji su došli da ga pozdrave i dočekajući.

U društvu predsednika kluba Hozea "Pepea" Kastra, kao i sportskog direktora Viktora Orte, a u društvu saigrača Ivana Rakitića, saigrača u detinjstvu Hesusa Navasa i ostalih, legendarni kapiten Real Madrida objasnio je zašto se vratio u matični tim, posle zlatnih 16 godina u Madridu i dve ne previše značajne sezone u Pari Sen Žermenu. "Ne morate da predstavljate Serhija Ramosa, on je jedan od nas. Ali hteo sam da kažem ipak par reči, jer je napravio veliki trud da bi došao ovde. Uradio je sve što je mogao, dugo je ovo želeo i napravio je važne finansijske ustupke i zato javno hoću da mu zhahvalim", rekao je predsednik kluba na promociji.

Ramos se borio sa emocijama. "Ovo je za mene nezaboravan dan, vratio sam se kući posle 18 godina. Čovek ne zna kada će se to dogoditi, ali nekad se ovakve stvari dogode i ovo je jedan od tih dana. Biće ovo veoma uzbudljivo za mene. Hoću da zahvalim svima u rukovodstvu kluba što su mi dali šansu da se vratim kući", rekao je Ramos na početku obraćanja.

Profimedia Piljar Rubio

Naravno, među prvim imenima koje je izgovorio bilo je ime Antonija Puerte, pokojnog fudbalera Sevilje sa kojim je Ramos odrastao u klubu i koji je nažalost preminuo dve godine nakon njegovog odlaska u Real Madrid. Naravno, na prvom mestu pomenuo je svoju suprugu Pilar Rubio (45), sa kojom je u vezi od 2012. i sa kojom ima četvoro dece. Svadbu su napravili 2019, naravno, u Sevilji. Uz nju, naveo je i ime svog starijeg brata Renea (45), koji je fudbalski agent.

"Otišao sam odavde kao dete, bio sam sam, a sada se vraćam sa suprugom, sa četvoro dece i hoću da zahvalim svom bratu Reneu, jer je bio sve vreme uz mene. Hoću da se na ovom mestu setim tri osobe koje su mi promenile život. Prvi je Antonio Puerta, kome dugujem mnogo i siguran sam da nastavlja da navija i da komanduje i 'odozgo'. Dalje, želim da se setim svog dede, koji me je napravio navijačem Sevilje odmalena, a treći je moj otac, koji me je napravio osobom kakva sam danas. Hvala mu za ličnost i skromnost koju je usadio u mene kada sam bio mali".

"Ovo je veoma emotivno za mene. U pitanju je ostvarenje sna, zatvaranje kruga... Pre nego umrem, voleo bih da osvojim nešto sa timom koji mi je u duši, a to je Sevilja. Nadam se da ću moći da doprinesem i da pružim najbolje od sebe da bismo ostvarili ciljeve kluba. To bi bilo nezaboravno za mene".

"HOĆETE AVION? EVO GA!"

Serhio Ramos
Profimedia 

Zanimljiv detalj konferencije bio je i onaj u kojem su predsednika kluba Hozea Kastra podsetili na njegovu izjavu od pre skoro mesec dana, o tome da je Ramosov povratak "nemoguća misija". On je tada na konstataciju da bi Ramos mogao u Sevilju kazao da bi i on voleo "da poseduje svoj avion", slikovito opisujući da je to nerealno. Sportski direktor Viktor Orta zato je na promociji iz svoje torbe izvadio igračku, mali avion i našalio se na taj račun. "Hoću da iskoristim ovu priliku da dam Pepeu poklon... Dajem ti avion, iz ljubavi. Pravi buku, sve radi", nasmejao se on. Predsednik je prihvatio poklon i dao ga jednom od Ramosove četvoro dece. I na taj način, započela je nova era karijere velikog fudbalera, u dresu aktuelnog osvajača Lige Evrope, u kojem će nastupati u Ligi šampiona i u prvenstvu Španije.