Mlada fudbalska reprezentacija Srbije mogla bi uskoro da dobije veliko pojačanje u vidu talentovanog fudbalera Bešiktaša, javljaju turski mediji. U pitanju je štoper Ajtur Batur Komeč (18) rođen Istanbulu 2004. godine, a koji prema dostupnim podacima na portalu "Transfermarkt" ima dvojno državljanstvo, odnosno poseduje i srpske papire.

"Ekskluzivno, Ajtug Batur Komeč, koji igra za Bešiktaš, dobio je zvaničnu pozivnicu da se pridruži nacionalnom timu Srbije. Nakon što je prihvatio poziv FSS-a, Komeč će se pridružiti kampu mlade reprezentacije u oktobru", objavio je verovatno najpoznatiji turski novinar Jagiz Sabučioglu, a nije dugo trebalo da se ova informacija proširi u skoro svim tamošnjim medijima koji žale zbog odluke fudbalera.

Fudbalski savez Srbije se za sada nije oglašavao na ovu temu, a nedavno se mlada reprezentacija Srbije, koju predvodi novi selektor Dušan Đorđević, okupila pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na tom spisku nije bilo mesta za Komeča, verovatno zbog administracionih razloga, ali po svemu sudeći mogao bi da bude uskoro pozvan, već od oktobra.

Instagram/aytugbaturkomec Ajtur Batur Komeč

Na taj način, FSS želi da promeni praksu zbog koje je veliki broj fudbalera "izgubljen" u prošlosti, pa je i selektor Stojković izjavio da je spreman da pruži šansu svima koji to zaslužuju. Tako su ranije na spisku seniorske reprezentacije zaigrali Mile Svilar, Lazar Samardžić i Stefan Mitrović, dok je Srbija pokušala da "dovede" i golmana Vladana Kovačevića, međutim sve je manje izvesno da će moći da obuče dres "orlova".

Što se tiče Komeča, nastupao je za U19 reprezentaciju Turske, a trenutno igra za mladi tim Bešiktaša u kome je nezamenljiv, pa je pitanje trenutka kada će debitovati i za prvi tim u kome je dugo Duško Tošić bio važna karika.

BONUS VIDEO:

Piksi Hajduk ili Dinamo Twitter/hotsportsrb