Pari Sen Žermen je ovog leta potrošio 350 miliona evra za pojačanja, ali su istovremeno na volšeban način uspeli i da zarade čak 200 miliona evra i najverovatnije će uspeti da zaobiđu kaznu za kršenje finansijskog fer-pleja. Ipak, da se nešto čudno dešava govore i informacije iz Španije da UEFA prati svaki njihov potez, posebno zbog prodaje trojice fudbalera u Katar, državu koja je i praktično vlasnik Pari Sen Žermena.

Julijan Draksler, Abdu Dijalo i Marko Verati su ovog leta otišli u Katar i klubu su doneli 69 miliona evra. Interesantno je da je PSŽ baš čitavog leta insistirao da Veratija pošalje u Al Arabi za 45 miliona evra i ogromnu platu, a još važnije je bilo što su "očistili" platu Italijana iz budžeta francuskog šampiona. U isti klub otišao je i Dijalo za 15 miliona evra, dok su u smiraj prelaznog roka u Al Ahli poslali zaboravljenog Drakslera i zaradili još devet miliona evra. Pravo je pitanje da li su to "prave cene" ovih igrača ili su samo "naduvane" zbog popunjavanja budžeta Pari Sen Žermena.

Ako istraga pokaže da su ovi transferi napravljeni samo kako bi se Pari Sen Žermenu "ubrizgao" novac potreban da bi "frizirali" svoje poslovne knjige i na taj način izbegli kaznu UEFA za kršenje finansijskog fer-pleja, sigurno bi ih čekala još veća kazna. Pitanje je samo da li je PSŽ uradio nešto ilegalno, pošto fudbal već dozvoljava ovakve transakcije "istih vlasnika".

Bilo kako bilo, ali sva trojica fudbalera Parižana su ovog leta otišla u Katar (dok svi idu u rivalsku Saudijsku Arabiju) i samo će Italijan nedostajati evropskom fudbalu pošto je od dolaska u Pariz iz Peskare - upisao 416 nastupa za klub. Postigao je 11 golova i asistirao za još 61, a u ovom gradu upoznao je i ljubav svog života. Žesika Aida je manekenka iz Monpeljea i sa Veratijem je u braku od 2021. Pogledajte njene fotografije:

Instagaram/jessicaaidi Jessica Adi Verati

BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 2 MONDO/Milutin Vujičić