Španski teniser Rafael Nadal trenutno je van terena zbog povrede koja ga muči još od Australijan opena, a čini se da ga još više muči što je Novak Đoković za to vreme nastavio dominaciju svetskim tenisom. Đoković je ove sezone osvojio tri grend slema i u četvrtom igrao finale, a sada kada Nadalu nije ostalo ništa drugo - odlučio je da u medijima napadne Noleta pokušavajući da na neki način ospori njegove rezultate.

Tako je ispričao da su grend slem titule "uvek bile važnije Đokoviću", što bi u psihologiji mnogi opisali kao "kiselo grožđe", međutim nije se samo na tome zaustavio Rafa i dao je sigurno najsramniji intervju u svojoj karijeri. A nije da nije bilo trenutaka kada je na ovaj ili onaj način prozivao Novaka u medijima...

"Ne osećam ništa kada vidimo da Đoković pobedi", rekao je Rafael Nadal u jednoj emisiji na španskoj televiziji: "Naravno da bih voleo da sam teniser sa najviše grend slemova u istoriji, o tome se radi u sportu, ali to (za razliku od Novaka) nije opsesija kod mene. Frustira me naravno kada je neko bolji od mene, ali verujem da sam uradio sve moguće da bih bio najbolji. Verujem da bi Đoković bio frustriran da nije uspeo to što je uspeo i zato je možda uspeo".

"Đoković ima te kapacitete, odveo je svoju ambiciju do maksimuma. Bio sam i ja ambiciozan, ali sa zdravom ambicijom koja mi je dozvolila da vidim stvari iz druge perspektive, da ne budem besan kada ne ide dobro za mene. Ja sam srećan zbog toga na kraju", poručio je Rafael Nadal.

Profimedia Novak Đoković

Interesantno, Rafael Nadal i dalje nije čestitao Novaku Đokoviću na osvajanju US Opena, a prošlo je više od sedam dana otkako je srpski teniser pokorio Njujork i došao do 24. grend slema. Nema kredita na telefonu? Ne, Nadal je dao još neverovatniji odgovor koji dovoljno govori da ne može da podnese što je Nole daleko ispred njega. "Istina je da još nisam poslao nikakvu poruku Đokoviću iz čistog neznanja. Kada osvojiš nešto tako važno, iz iskustva znam da je bolje odvojiti vreme da ceniš tu poruku. Poslaću je, ali nisam još nisam to uradio", kazao je Nadal.

Kako se setio da čestita Karlosu Alkarazu samo deset minuta posle osvajanja Vimbldona? I za to je Nadal imao spreman odgovor: "Naravno, slao sam poruke Karlosu Alkarazu kada je pobedio ili kada je trebalo da pobedi. Ostali... Nemam mnogo prijatelja među teniserima, ja sam iz druge generacije. Razgovaram sa Federerom s vremena na vreme".

BONUS VIDEO:

DOČEK KOŠARKAŠA I NOVAKA ĐOKOVIĆA KOD SKUPŠTINE BEOGRADA Kurir TV