Navijači Jang Bojsa nisu mogli da smire strasti, pred dolazak na Marakanu gde će ih dočekati Crvena zvezda u okviru drugog kola grupne faze Lige šampiona. Na utakmici protiv Grashopersa, u švajcarskom prvenstvu, nastao je haos zbog ponašanja pristalica tima iz Berna, pa je usledila kazna za klub.

Duel je odigran u subotu, Jang Bojs je slavio rezultatom 1:0, a ubrzo je iz saveza stigla i kazna. "Pred gostovanje Crvenoj zvezdi, Jang Bojs je sa 1:0 pobedio domaćine. Ali, ono što se desilo van terena i dalje brine vlasti i navijače nekoliko dana kasnije. Pre i posle utakmice, neki od navijača Jang Bojsa koji su putovali uradili su neke sramotne stvari", pišu švajcarski mediji.

Navijači iz Berna uništili su autobuse transportne firme u Cirihu, a potom su pretili smrću vozaču autobusa. Huligani su nastavili sa divljanjem pa su pretili i policajcima, pa ih gađali raznim predmetima kada su oni došli da smire situaciju.

MONDO/Stefan Stojanović Zvezda - Jang Bojs

Jedna od kazni za Jang Bojs biće zabrana za navijače, pa će tako klub iz Berna sledeću utakmicu igrati pred praznim tribinama. Posle ovog skandala oglasio se i klub: "Uvek se zalažemo za igre u mirnoj atmosferi i distanciramo se u svim oblicima od agresivnog ponašanja, uništavanja i oštećenja imovine. U komunikaciji sa vlastima, razgovarano je o merama i date su preporuke. Ali odgovora nije bilo. Kolektivnom kaznom koja je sada doneta, nekoliko hiljada navijača biće kažnjeno zbog neprihvatljivog ponašanja nekoliko pojedinaca. Smatramo da je ovo krajnje žalosno i ne smatramo da je to delotvorno. Umesto toga, trebalo bi da se usredsredite na identifikaciju počinilaca i njihovo pozivanje na odgovornost", pislao je u saopštenju.

BONUS VIDEO:

Crvena Zvezda Gol  Twitter/_owurakuampofo