Trener Crvene zvezde Barak Bahar nije govorio pre ili posle utakmice sa kragujevačkim Radničkim zbog ratnih sukoba u Izraelu, ali je našao način kako da pošalje poruku povodom napada jedinica Hamasa. Osim što se oglasio i objasnio svoje razloge zašto ne priča za medije, Bahar je na utakmici protiv Radničkog nosio i crnu traku oko ruke, što je mnogima promaklo u prvi mah pošto je bila zalepljena oko zgloba.

Osim njega, to je učinio i njegov prvi saradnik Gaj Sarfati, a to su s pažnjom ispratili svi izraelski mediji koji inače od dolaska Bahara u Srbiju redovno izveštavaju sa mečeva Crvene zvezde. Tako je "Sport 5" u više tekstova ispratio gest Baraka Bahara i pohvalio ga za način na koji je želeo da skrene pažnju na dešavanja u Izraelu.

MN Press Crevna Zvezda radnički

"U ovom strašnom danu terora nad nedužnim građanima i vojnicima u mojoj zemlji Izraelu, želim da uputim saučešće porodicama i nadam se oporavku ranjenih. Pod ovim užasnim okolnostima neću dati uobičajeni intervju pre utakmice", bile su Baharove reči pred meč sa Radničkim umesto održane konferencije za medije, dok je nakon pobede na "Čika Dači" pred TV kamere stao njegov pomoćnik Boris Savić.

O ovoj bolnoj temi govorio je i fudbaler Partizana Bibars Natho koji je godinama reprezentativac Izraela, a koji je profesionalno odigrao za crno-bele protiv Mladosti u danu kada je Izrael napadnut.

BONUS VIDEO:

Potresna objava golmana Zvezde o ratu u Izraelu Instagram/omriglazer