Marko Livaja (30) doneo je odluku da se povuče iz reprezentacije Hrvatske. Već neko vreme postoje veliki problemi između njega, navijača i selektora Zlatka Dalića. Iako ga je uvrstio na spisak za oktobarske mečeve, fudbaler Hajduka rešio je da više ne igra za "kockaste".

Odluku je saopštio na Instagramu. "Posle dugog razmišljanja doneo sam odluku o odlasku iz reprezentacije Hrvatske. Pre ove objave obavestio sam nacionalni savez. Selektoru sam zahvalan na svom vremenu provedenom u reprezentaciji i priznanju kao igraču. Uvek će mi ostati posebna u srcu bronza sa Svetskog prvenstva u Kataru, atmosfera u državi i dijaspori", počeo je izlaganje Marko.

Nije dodatno pričao o razlozima odluke. Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želim da fokus i pozitiva budu usmereni ka igračima. Nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sledeće bitne utakmice. Hvala svima na podršci, reprezentaciji od srca želim sreću i uspeh, kako sada tako i u daljoj budućnosti. Nije to obična tkanina, srce mi ko najveća planina, ponosa uhvati me navala, kad se zavijori iznad naših glava zastava", zaključio je Livaja. Navijači koji su mu ostavljali komentare najviše su mu zamerili na jednom - zašto to nije uradio pre nego što je Dalić saopštio konačan spsak za oktobarske mečeve.

Twitter/Gran1nh0Hiding/printscreen Hrvatski fudbaler u obračunu sa navijačima.

Livaja je na udaru navijača u Hrvatskoj već neko vreme, nedavno su navijači Rijeke počeli da stavljaju nalepnice širom grada na kojima je pisalo "Umri Livaja", a na jednom od ranijih treninga reprezentacije se umalo pobio sa navijačima koji su ga vređali...

BONUS VIDEO:

Hrvatska Vels Arena Sport