Bivši francuski fudbaler Žerom Roten isprozivao je fudbalere koji se žale na umor zbog velikog broja utakmica. Na udaru se našao njegov sunarodnik Orelijen Čuameni. Fudbaler Reala i reprezentativac Francuske koji je bio jedan od igrača koji se žalio na taj problem.

To se nije dopalo nekadašnjem reprezentativcu i čoveku koji je igrao za PSŽ, Monako, Rendžers, Bastiju... "Hoćete manje mečeva? U redu, onda vam sledi manje para. Obično branim igrače, ali sada ću da prozivam Orelijena Čuamenija. Ako se posvetiš svom poslu, za koji si plaćen, da budeš dobar na terenu, onda se spremi za to. Ti neki pojedinci, koji su zakucani starteri, imaju te neke male mečeve koji im se ne igraju", rekao je Roten za "Radio Monte Karlo".

Prema njegovom mišljenju problem nisu utakmice, već način na koji igrači provode vreme van terena. "Broj utakmica je manje-više isti kao pre 20 ili 30 godina, mečevi i dalje traju 90 minuta. Taj zamor o kom pričaju, to dolazi van terena i utakmica. Oporavak u današnje vreme je neverovatan i važan. Danas ti igrači provode toliko vremena na društvenim mrežama, snimaju reklame i rade slične stvari, tako se ustvari umaraju. Momci, posvetite se više fudbalu, to je vaša profesija", zaključio je Roten.

BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 2 MONDO/Milutin Vujičić