Videli smo gomilu iznenađenje na večerašnjim mečevima kvalifikacija za Euro 2024, a nakon što je Belorusija napravila probleme Švajcarskoj, sada je Vels savladao Hrvatsku 2:1 (0:0) na svom terenu i doveo je "vatrene" na korak od propuštanja Eura! 

Hrvati su prvo u Osijeku izgubili od Turske, a sada su u gostima izgubili od Velšana koji su pokazali da i bez Gereta Bejla mogu da naprave probleme velikim timovima! U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali onda je Hari Vilson na asistenciju Bruksa u drugom minutu nastavka doneo veliku radost punom stadionu kada je loptu smestio iza Dominika Livakovića za 1:0.

Kada je isti igrač posle sat vremena postigao gol za 2:0 videli smo delirijum na tribinama! Ipak Hrvati su u 75. minutu golom Marija Pašalića uspeli da dođu do šanse da se vrate u meč, ali na kraju je ostalo 2:1 i sada su u velikoj opasnosti da propuste Euro. 

Turci su ovaj "kiks" Hrvatske iskoristili, savladali su Letoniju u svom meču i otišli daleko na vrhu grupe sa 16 bodova, dok će se Hrvatska i Vels bore za to drugo mesto koje vodi na EP i oba tima imaju po 10 bodova. Sledeći meč Vels igra u Jermeniji gde će biti ogroman favorit, a Hrvati u Letoniji. Sve bi moglo da se reši u poslednjem kolu kada Velšani dočekuju Tursku, a Hrvatska igra sa Jermenijom na svom terenu, verovatno na "Maksimiru". 

BONUS VIDEO: 

Luka Modrić i Alesandro Del Pjero Instagram/alessandrodelpiero