Videli smo prvo kiks Švajcarske protiv Belorusije, potom poraz Hrvatske od Velsa, a i u ostatku kvalifikacija za Euro 2024. godine se zakuvalo! Turska je iskoristila ovaj poraz Hrvatske i trijumfom nad Letonijom 2:0 golovima Akguna i Tosuna potvrdila plasmna na Euro! Nakon pobede od 1:0 nad Hrvatima u prošlom kolu sada imaju 16 bodova na vrhu svoje grupe, po šest više od Velsa i Hrvatske sa po 10 bodova.

Poljaci su sebi napravili ogroman problem remijem sa Moldavijom 1:1. Poveli su gosti, a onda je Sviderski nekako izjednačio, ali je ovaj remi ostavio Poljsku na trećem mestu grupe E, a pogurao je Albaniju ka Euru. Na dva kola do kraja Albanija ima 13 bodova, Češka 11, Poljska 10, a Moldavija 9, pritom Poljaci do kraja još igraju samo sa Česima kući. Albanija igra sa Moldavijom u gostima naredni meč i mogla bi pobedom tu da obezbedi Euro!

Španci su muku mučili sa Norveškom, ali je na kraju gol Gavija bio dovoljan za pobedu 1:0 i osim pštoi su sebe time kvalifikovali za Euro to su uradiloi i sa Škotskom i iz grupe A dalje idu "Furija" i ostrvska selekcija.

Rumunija je došla jako blizu Euro nakon što su naše komšije rutinski savladale Andoru 4:0. Golovima Sančiua, Hadžoja, Marina i Komana dobili su malenu iberijsku selekciju i tako došli na vrh grupe I sa 16 bodova. Iskoristili su kiks Švajcarske koja ima bod manje, dok je Izrael na 11 bodova, ali ima čak dva meča manje odigrana od Rumuna.

BONUS VIDEO: 

Mitrović posle poraza od Mađarske Kurir