Rezervista Crvene zvezde Žan-Filip Kraso zablistao je u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa na Marakani, ali potom nije dobio ni minut na gostovanju Red Bul Lajpcigu. Zašto? Trener Barak Bahar govorio je o tome u petak, u najavi meča protiv IMT-a u subotu na stadionu Voždovca (18.30).

"Svaki igrač ima uspone i padove, kada je reč o igri u toku sezone. Kraso je mnogo pomogao ekipi na početku šampionata, naravno verujem da će tako i nastaviti. Očekuje se od njega da to čini i u budućnosti, kao i da će biti na terenu. Verujemo u njega", izjavio je Izraelac.

Kraso je zaista imao oscilacije u igri, prešao je put od igrača koji je "leteo" po terenu tokom leta, do vidljivo demotivisanog nastupa protiv Mančester sitija, ali se posle toga ipak probudio za Jang Bojs. U svom prvom meču u Ligi šampiona na "Marakani", on je ušao sa klupe i atraktivnim potezom pokrenuo akciju u kojoj je Osman Bukari pogodio gol Švajcaraca. Međutim, ni posle toga kreativni ofanzivac iz Obale Slonovače nije uspeo da se izbori za minutažu.

Kurir/Nemanja Nikolić CRVENA ZVEZDA YOUNG BOJS

Kraso je posle tog meča u Superligi dobio 15 minuta protiv Radničkog 1923 i 16 minuta protiv Javora, dok ni u Kupu, ni protiv Red Bula nije igrao ni minut. Bahar najavljuje da će se to uskoro promeniti, a ako je tačno, to znači da Zvezda ipak nije otpisala napadača koji je već pokazao da može da joj pruži mnogo. U prva vtri kola Superlige, on je postigao pet golova uz dve asistencije, ali je nakon toga stao i postepeno igrao po poluvreme, dok nije potpuno pao u drugi plan.

Pred Zvezdom su utakmice protiv IMT-a u subotu, TSC-a u sredu i potom protiv Radnika iz Surdulice sledećeg vikenda i to će verovatno biti i testovi Baraka Bahara za to na koga će moći da računa u jako važnom meču protiv Red Bula na "Marakani", 7. novembra.

BONUS VIDEO:

KOREOGRAFIJA DELIJA ZA MEČ SA JANG BOJSOM Kurir