Partizan je ove zime rasprodao "kostur tima" pošto su već otišli Mihajlo Ilić i Kristijan Belić, ima ozbiljnih ponuda i za Mateusa Saldanju, pa je neophodno dovesti i pristojne zamene kako bi crno-beli pokušali da "odbrane" prednost u Superligi. Tako bi prvo pojačanje mogao da bude vezista Denil Kastiljo (19) iz Šahtjora, prenosi "Telegraf".

Nije teško pogoditi da je to ideja Igora Duljaja koji je u fantastičnim odnosima sa Darijom Srnom, svojim nekadašnjim saigračem iz Šahtjora. Upravo je Srna više puta hvalio Duljaja za trenerski posao koji je napravio tokom jeseni, čuju se posle svake utakmice, a sada je direktor Šahtjora poslao i pojačanje u Humsku. Upravo bi Kastiljo trebalo da popuni "rupu" koja je nastala odlaskom Belića.

Ekvadorac je stigao prošlog leta u Šahtjor iz LDU Kita za 500.000 evra, a sada će u Partizan doći na jednogodišnju pozajmicu, ali bez opcije otkupa. Veruju u Donjecku da bi Kastiljo mogao da se vrati i dobije šansu kod njih kada još malo stekne iskustva u Evropi, pošto se radi o veoma talentovanom igračku.

Kastiljo (19) inače može da igra na mestu klasičnog zadnjeg veznog, ali i kao centralni, što je pokazao dok je igrao u mlađim kategorijama u Ekvadoru, odakle inače već neko vreme stižu sve talentovaniji igrači širom Evrope. Od dolaska u Ukrajinu nije se naigrao, pa je na šest prvenstvenih utakmica ulazio sa klupe u završnici utakmica, dok će na pripremama na Kipru pokušati da se izbori za minutažu kod Igora Duljaja.

Podsetimo, sportski direktor Ivica Kralj je rekao da Partizan neće biti naročito aktivan u ovom prelaznom roku i da će u klub stići "jedan do dvojica" novajlija. Videćemo da li se to menja sa silnim odlascima.

BONUS VIDEO:

Igor Duljaj intervju MONDO/Nemanja Stanojćić

(Telegraf/MONDO - M.V.)