Bivši reprezentativac Paname Luis Tehada preminuo je u 42. godini igrajući u rekreativnoj ligi. Prema pisanju "Marke", napadač koji je čak 17 godina igrao za nacionalni tim svoje zemlje izgubio je svest na terenu u blizini Panama sitija i hitno je prevezen u bolnicu, ali su lekari tamo samo konstatovali smrt. "Prema izveštajima, on je osetio bol u grudima pre utakmice i tokom meča je navodno pao u nesvest. Nekoliko minuta posle dolaska u bolnicu, njegova smrt je potvrđena", objavila je Marka.

Luis Tehada bio je nacionalni heroj kada je 2018. sa reprezentacijom prvi put nastupio na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Ostaće upamćen kao najbolji strelac u istoriji te države iz Srednje Amerike, sa 43 postinuta gola na čak 108 mečeva.

Tehada je često menjao klubove tokom karijere duge skoro 20 godina i nikad nije igrao u Evropi. Počeo je u rodnoj Panami 2001, nastupao je i u Kolumbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Peruu i Meksiku.
"Bio je simbol razvoja fudbala u Panami, izražavamo najbližima najiskrenije saučešće. Matadore, nikada te nećemo zaboraviti", saopštio je Fudbalski savez Paname.

instagram.com/matadortejada18 Luis Tehada Matador

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Fudbaleri Crvene zvezde se spremaju na kompleksu hotela na Pafosu Kurir