Fudbalska reprezentacija Srbije igraće ovog leta na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a generalna proba pred okršaje sa Engleskom, Slovenijom i Danskom biće prijateljski susreti protiv Austrije i Švedske. Termini još nisu jasno definisani, ali protivnici se znaju - Šveđani će biti poslednja prilika da Piksi testira igrače na koje računa za kontinentalnu smortu. A na drugoj strani terena mogao bi da se nađe i Zlatan Ibrahimović!

Penzionisani fudbaler, jedan od najboljih u istoriji Švedske, navodno bi mogao da zaigra za reprezentaciju poslednji put u životu i to godinu dana nakon što se oprostio od aktivnog igranja fudbala. Ovaj detalj tokom televizijskog gostovanja otkrio je Branislav Nedimović, potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije .

"Posle Rusije i Kipra, očekuju nas mečevi sa Austrijom i Švedskom, a za nas je velika čast što Šveđani razmišljaju o tome da se jedna od najvećih zvezda svetskog fudbala, Zlatan Ibrahimović, baš protiv naše reprezentacije oprosti od dresa državnog tima", istakao je potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Branislav Nedimović.

www.imagephotoagency.it / imago stock&people / Profimedia, Terenghi/Pool Sanremo / ipa-agen / IPA / Profimedia Zlatan Ibrahimović

Podsećamo, jedan od najboljih napadača svoje generacije penzionisao se nakon sezone 2022/23, koju je odigrao u dresu Milana. U leto 2023. godine odlučio je da okači kopačke o klin, a nekoliko meseci kasnije vratio se u klub i zauzeo jednu od funkcija u italijanskom i evropskom velikanu.

Što se tiče reprezentacije Švedske, Zlatan Ibrahimović je debitovao još u januaru 2001, godine. Samo godinu dana kasnije već je bio standardan reprezentativac i putnik na Svetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, gde je nastupio na dva meča. Tokom karijere u nacionalnom dresu odigrao je 122 meča i postigao 62 gola - između ostalog i Srbiji u prijateljskom meču 2012. godine, a poslednji meč odigrao je pre malo manje od godinu dana, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Belgije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Ibrahimović gleda Novaka dok trenira u teretani Instagram/iamzlatanibrahimovic