I bivši sudija Rade "Raka" Đurović analizirao je situaciju 173. "večitog derbija" Zvezda - Partizan, u kojoj je Crvena zvezda dala gol za 2:2. Prema njegovom mišljenju, nije bio faul napadača crveno-belih Šerifa Endiajea na štoperu crno-belih Svetozaru Markoviću. Uz to, on je dodao i pitanje - da li bi se isti kriterijum primenio na sve? Uz to, upozorio je da je upravo kriterijum problem koji otežava srpskim klubovima nastupe u evro-takmičenjima.

"Ovo postaje frustrirajuće gledati, naročito način na koji se ponašaju i igraju igrači u Superligi. Mislim da bi odbrambeni igrač Partizana trebalo da objasni svojim saigračima i navijačima zašto je teatralno pao na prvi dodir sa napadačem Crvene zvezde. Da je bio pravi sportista i ostao u duelu, onda bi napadač bio primoran da napravi faul jakog intenziteta i ne bi bilo dileme da li je prekršaj ili bi odbrambeni igrač stigao prvi do lopte. Ovako, stava sam da ne treba da se svira prekršaj, samo bih voleo da se primenjuje isti kriterijum za sve. Da li bi bilo tako? Nisam siguran, ali nije čudo što posle toga ne mogu naše ekipe da se snađu u Evropi i treba im puno vremena da se priviknu na drugačiji kriterijum", rekao je Đurović.

Da nije bilo prekršaja smatra i stručni komentator TV Arena sport, Zdravko Jokić, koji je to rekao u svojoj analizi Ilićevog suđenja odmah posle derbija.

Nakon burniih protesta igrača Partizana, koji su od arbitra Pavla Ilića tražili faul na svom kapitenu Svetozaru Markoviću, crno-beli su zapretili da u sredu neće doći na derbi u polufinalu Kupa Srbije.

Crvena zvezda je pobedom 3:2 odmakla Partizanu 10 bodova prednosti i praktično stavila obe ruke na titulu. I jedan i drugi tim sada će se usredsrediti na sredu, kada će na istom mestu igrati u polufinalu Kupa sudije. Pod uslovom da gosti dođu na meč.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO: Gol Endiaje za Zvezda - Partizan 2:2

Crvena zvezda Partizan gol Šerif Endiaje Arenasport 1/printscreen