Na dan kada je najavljen transfer prvog golmana Crvene zvezde Omrija Glazera, logično je bilo pomisliti na Milana Borjana. Dugogodiši kapiten i jedan od stubova šampionskih timova crveno-belih i dalje je pod ugovorom sa klubom sa "Marakane", iako je na pozajmici u Slovanu iz Bratislave. Međutim, nije realno da će on ponovo braniti za crveno-bele.

Iako je u leto 2022. godine potpisao ugovor do 2026, kada će imati skoro 39 godina, u ovom trenutku deluje realnije da Borjan postane deo Zvezde kao operativac ili funkcioner kluba. Kada Glazer bude napustio crveno-bele posle godinu dana i ostavljenog odličnog utiska, Zvezda će se po svemu sudeći okrenuti drugim rešenjima za mesto "jedinice".

"Borjan je otišao, mnogo je dao Crvenoj zvezdi, njemu su vrata uvek otvorena i on će se vratiti u Zvezdu, verovatno u nekoj rukovodećoj poziciji. Zaslužuje da bude ovde", reao je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prošlog leta o Borjanovoj budućnosti.

Najznačajniji Zvezdin golman u "postbarijevskoj" istoriji kluba branio je za Zvezdu od 2017. do 2023, ostavio dubok trag i ukupno nastupio na 275 utakmica, uz šest osvojenih titula, tri pehara nacionalnog Kupa i dva nastupa u Ligi šampiona.

Trener crveno-belih Vladan Milojević ovog proleća raspolaže i sa rezevnim golmanom Zoranom Popovićem (35), kome ugovor ističe krajem juna, kao i sa mladim Ivanom Gutešom (22), koji se zimus vratio u klub iz Grafičara, a prethodno je bio pozajmljen i BSK Borči.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Milan Borjan izjava MONDO/Nemanja Stanojčić