Povodom sećanja na žrtve prošlogodišnjeg masakra u okolini Mladenovca 4. maja biće odigrana dva memorijalna turnira u fudbalu. U Mladenovcu će kolege ubijenog Milana Panića iz Dubone odigrati turnir u organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, dok će od 12 časova na terenu Ravni Gaj u Malom Orašju biti odigran i humanitarni turnir sa ciljem prikupljanja pomoći za nastavak oporavka povređenih, kao i za pomoć porodicama žrtava.

Jedan od organizatora, ujedno i učesnik turnira, biće i Anđelko Aćimović, otac jedne od ubijenih devojčica u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". U razgovoru za MONDO, Aćimović je kazao da će učestvovati i ekipa iz Beograda u kojoj su roditelji nastradale dece.

"Biće nas nekoliko roditelja iz Ribnikara i ostali prijatelji kako bismo na taj način održali sećanje na decu jer su to sve bili fudbaleri ili sportisti. I to je lep način negovanja kulture sećanja i istovremeno tužan jer samo o tome razmišljate, razmišljate kako anđeli gledaju fudbal na terenu koji su stvarali. Lepo bi bilo da prisustvuje što više ljudi jer je zajednička bol uvek delotvorna i na neki način pomaže ljudima koji tuguju. Igraćemo, plakaćemo i molićemo se", kazao je emotivni Aćimović.

Kurir Detalji ispred skole ribnikar

Na memorijalnom turniru u Malom orašju igraće i omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana, dok će prisustvovati i delegacije koju čine članovi rukovodstva i igrači prvog tima "večitih" rivala. "Igraće se fudbalske utakmice, biće tu i fudbalera Crvene zvezde i Partizana, a ukupno na turniru učestvuje desetak ekipa", rekao je Aćimović i podsetio da se turnir igra i u Mladenovcu.

Prema njegovim rečima, za sada nije predviđeno da na turniru u Malom Orašju budu stavljene kutije za prikupljanje pomoći, ali će se za svaki gol uplaćivati pomoć porodicama nastradalih, kao i ranjenih. Takođe, Aćimović kao član Upravnog odbora fondacije "Angelina" apeluje da oni koji žele da pomognu porodicama prošlogodišnjeg masakra kod Mladenovca za svrhu uplate naznače da je "za Malo Orašje".

Kurir/Zorana Jevtić Ribnikar godišnjica

BONUS VIDEO:

Vladislav Ribnikar, sećanje na žrtve Kurir TV

(MONDO - M.V.)