Crvena zvezda je savladala TSC (2:1) u 33. kolu Superlige Srbije i tako stigla do sedme uzastopne šampionske titule. U novom uspehu crveno-belih učestvovao je i iskusni levi bek Milan Rodić (33), novi klupski rekorder po broju trofeja. U šampionskom nizu koji traje od sezone 2017/18 Rodić je osvojio sedam titula i tako nadmašio legendarnog Rajka Mitića po kojem se zove stadion crveno-belih, ali i neke svoje bivše saigrače.

Po šest trofeja - takođe u nizu - osvojili su Milan Borjan, Marko Gobeljić i El Fardu Ben, iako je on u klubu proveo manje vremena od ostalih. Pet puta su šampioni sa Crvenom zvezdom bili legendarni Dragan Džajić i još jedan aktuelni osvajač trofeja, Gabonac sa srpskim pasošem Gelor Kanga.

Iako su svi oni beležili izuzetne uspehe u dresu Crvene zvezde, niko ne može da se poredi sa sedam uzastopnih šampionskih titula Milana Rodića. LEvi bek je od leta 2017. godine neizostavan deo crveno-belih, a tokom sedam godina u klubu odigrao je 266 zvaničnih mečeva, odnosno preko 300 utakmica kada se uračunaju i prijateljski susreti.

"Mislim da mi je ovo i najveće dostignuće u karijeri, kada se uzme u obzir kakve su sve legende nosile Zvezdin dres. Drago mi je što sam postao igrač sa najviše osvojenih titula, i to u klubu za koji ceo život navijam i za koji sam maštao da zaigram. Naravno, timski uspeh je uvek ispred pojedinačnog, tako da me najviše raduje činjenica da smo osvojili sedmu titulu u nizu. Verujem da ćemo uspeti da osvojimo i Kup Srbije, jer nam je cilj i četvrta dupla kruna u nizu. Očekuje nas i proslava titule, nestrpljiv sam. Mislim da ću u ovoj proslavi titule uživati više nego u bilo kojoj ranije", rekao je za klupski sajt Milan Rodić nakon osvajanja još jednog trofeja.

MN Press Milan Rodić

Nekadašnji fudbaler OFK Beograda i Zenita iz Sankt Peterburga sa Zvezdom je osvojio i tri Kupa Srbije u prethodne tri sezone, pa će u Loznici protiv Vojvodine 21. maja imati priliku da stigne do 11. trofeja za sedam godina. Crvena zvezda će pokušati da osvoji četvrtu uzastopnu duplu krunu, a Rodić da zacementira kultni status.

Crvena zvezda će verovatno i u narednom prelaznom roku tražiti pojačanje na mestu levog beka, ali to ne znači da će Milan rodić napustiti klub u kojem već godinama piše istoriju. Njegov kvalitet i iskustvo prethodnih godina bili su izuzetno značajni za Zvezdu, pa je za očekivati da ostane u klubu barem do kraja aktuelnog ugovora, odnosno leta 2025. godine.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Delije, bakljada, Crvena zvezda, Zenit Kurir