Bivši fudbaler i reprezentativac SRJ Rade Bogdanović poručio je da Partizanu neće biti bolje samo na osnovu solidarnosti bivših igrača. To je rekao u studiju, tokom razgovora sa nekadašnjim asom crno-belih Đorđem Tomićem, zagovornikom promena u Humskoj.

"Kad smo Đole i ja razgovarali, pa on priča o Skuštini, šta će jedan, šta će drugi... O toj solidarnosti sa igračima, da sa njima može da se nešto napravi, to je apsolzutna iluzija, jer su igrači generalno pokvareni. Čini se ako vi u Partizanu budete graditi sreću na slozi fudvbalera, Zvezda ima da ga zi do 2040, 2050. godine", kazao je Bogdanović za Sport klub.

Bio je to njegov odgovor na ideju grupe bivših igrača crno-belih, u kojoj je i Đorđe Tomić, da pokrenu promene u klubu kroz klupske institucije. "Imamo Veljka Paunovića, Vladu Ivića, imamo Sašu Stanojevića, ozbiljne trenere. Imamo sastanke, organizujemo se... Čak smo mi i neka saopštenja pisali, potpise skupljali, bukvalno zbog 10 naših drugara nismo hteli u javnost. Nismo hteli da remetimo rad kluba, ali to ne ne remetiš kad se završi sezona, pa imaš mesec dana", rekao je Tomić.

Pročitajte Tomićev stav o neophodnim promenama u Partizanu, oformljen kao ideja da crno-beli stabilizuju klub i "napadnu" prvo mesto na tabeli, koje već godinama čvrto drži Crvena zvezda. Crveno-beli su u četvrtak pobedom protiv TSC-a "overili" sedmu uzastopnu titulu prvaka Srbije, a 21. maja igraće u Loznici za četvrtu uzastopnu duplu krunu. Sa druge strane, u Humsku je poslednji trofej za sada stigao 2019, kada je na stadionu "Rajko Mitić" pod vođstvom trenera Save Miloševića osvojen Kup.

Tomić je rekao da je apelovao na Miloševića, svog bivšeg saigrača u Humskoj, da ne preuzima ulogu trenera u tom periodu i smatra da je za njega najbolja neka funkcionerska, predsednička funkcija, za koju se svojevremeno i kandidovao na izborima za koje Tomić tvrdi da nisu bili legitimni. "Molio sam Savu - nemoj molim te, potrošiće te. Srpski fudbal izgubio je funkcionera, Savo je predsednik, direktor, generalni menadžer. Ti izbori bili su namešteni. Imali smo većinu na skuštini, a oni su to namestili... I da me ne shvatite pogrešno, Savo nije potrošen. Ne možete da ga potrošite, nisu oni ništa loše radili, uništili klub, da kažem to na taj način, radili su sa ljudima sa kojima ne treba da rade, hteli su da pomognu Partizanu, naši su, nije to ništa sporno. Neće se Savo predati, lako će se on vratiti, ali sigurno da ga je sve to malo i poljuljalo"

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Rade Bogdanović Kurir TV