Real Madrid je šampion Španije, 36. put u istoriji! Četiri kola pre kraja sve je ipak "odlučila" Đirona koja je danas popodne savladala Barselonu posle preokreta 4:2, i tako od njih preuzela drugo mesto. Real Madrid je pobedom nad Kadizom (3:0), pre toga otišao na 87 bodova, dok je Đirona sada drugoplasirana sa 74, dok Barselona ima "samo" 73.

Uspeo je "kraljevski klub" da dođe do šampionske titule iako se "odrekao" Karima Benzeme i odlučio da umesto njega ne dovede pravu zamenu, međutim dovoljno dobra golgeterska forma pre svega Džuda Belingema, a potom i Vinisijusa Žuniora i Rodriga, bila je dovoljna da se titula vrati na "Santijago Bernabeu". A tek kad od leta dođe Kilijan Mbape, pitanje je ko će moći da ih uopšte zaustavi...

Da bi im Barselona kako-tako parirala, moraće da poboljša sve - pre svega odbranu - koja se nije proslavila na gostovanju Đironi. Iako je Barsa na poluvremenu vodila 2:1 golovima Kristensena i Levandovskog, Đirona je u nastavku ulaskom Portua režirala preokret za devet minuta. Iskusni napadač dao je dva gola i još asistirao Gutijerezu, dok je u prvom delu pogodio i Dovbik.

Barseloni sada ostaje da "igra za čast" kod Ćavija, koga je uprava ubedila da ostane u klubu, dok će Đirona pokušati da zadrži istorijsko drugo mesto. Što se tiče Reala, može mirno da se koncentriše na revanš sa Bajernom u polufinalu Lige šampiona.



Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO:

OD ODOGA VAM NEĆE BITI DOBRO: Sofija Milošević u crnoj haljini pokazala BUJNI DEKOLTE (VIDEO) Instagram/sofijamilo

(MONDO - M.V.)