Jedan od najpopularnijih fudbalera u Maleziji, krilni napadač Fejsal Halim (26), nalazi se u "kritičnom, ali stabilnom" stanju nakon što je zadobio teške opekotine u napadu ispred tržnog centra. Kako su saopštili fudbalski zvaničnici u Maleziji, Halim će morati da bude podvrgnut dodatnim operacijama, pošto je na njega bacena koncentrovana sumporna kiselina!

Fejsal je tom prilikom zadobio opekotine četvrtog stepena, a u svesnom stanju prebačen je u obližnu privatnu kliniku, gde mu je ukazana prva pomoć. Informacije iz Azije govore da Faisal Halim ima opekotine po llicu, vratu, ramenima, šakama i grudnom košu.

"Mišljenje lekara je da su Fejsalu neophodne još najmanje dve operacije. Trenutno je i dalje na intenzivnoj nezi i pomno ga prate specijalisti“, rekao je zamenik predsednika udruženja Šahril Mohtar za državnu novinsku kuću Bernama, dodajući da je napad uticao na Halimovo kretanje i govor: "Leva strana tela i ruka su mu ozbiljno pogođeni, što utiče na njegovo kretanje. Prilično je loše, ne može da oseti levu ruku i nije mogao jasno da komunicira posle operacije. Oseća se ukočeno i ne može dobro da priča."

Ovakvi napadi su retkost u Maleziji, a policija ispituje čitav slučaj koji je potpuno šokirao državu. Sve se dogodilo ispred tržnog centra u Kuala Lumpuru, nakon što je Fejsal Halim izašao iz zgrade. Motiv napada i dalje nije poznat, ali su dvojice muškaraca privedeni zbog ovog slučaja. Pretpostavlja se da su oni i direktni izvršioci napada na reprezentativca.

Fejsal Halim je prethodnu sezonu odigrao za Selangor sa kojim je završio na drugoj poziciji u tamošnjem šampionatu, gde je bio jedan od najboljih aktera. Na 23 odigranih mečeva postigao je 12 golova, uz devet asistencija. Za seniorsku reprezentaciju Malezije debitovao je 2019. godine i do sada je odigrao 29 mečeva, uz 14 postignutih golova.

Sa nacionalnim timom bio je akter Azijskog kupa u januaru 2024. godine, što je bio veliki uspeh za fudbal u njegovoj zemlji. Reprezentacija je na turniru upisala poraze od Jordana i Bahreina, uz remi protiv Južne Koreje, a Fejsal Halim je bio jedan od strelaca na tom meču.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Svinja na meču u srpskom fudbalu Kurir televizija