Fudbaleri Borca iz Banjaluke su se trijumfom na Tušnju (2:6) nad Tuzla sitijem približili na korak od osvajanja šampionske titule, trećoj u istoriji kluba. Meč na tuzlanskom stadionu, međutim, imao je i neslavno "treće poluvreme". Prema informacijama do kojih su došle kolege iz banjalučke redakcije MONDA, do incidenata je došlo neposredno nakon završetka meča, odnosno kad su fudbaleri Borca zajedno sa navijačima, njih oko 50-ak, slavili veliku pobedu.

Kako nezvanično saznaje MONDO, u trenutku kad su Lešinari svojim ljubimcima skandirali "Srpski šampion", Specijalna policija MUP-a Tuzlanskog kantona je počela obračun sa Borčevim navijačima i brutalno pretukla nekoliko njih, te potom ubacila suzavac u autobus. Iz MUP-a TK nisu želeli da zvanično komentarišu navodne incidente jer niko od prisutnih policajaca nema ovlašćenja da daje izjave za medije.

Lešinari su, podsetimo, danas tokom utakmice skandirali "Titula nam ne treba jer Bosna nije naša država", što je jedna od najpoznatijih pesama ove navijačke grupe.Ipak, borac će ove sezone gotovo sigurno biti šampion Bosne i Hercegovine, jer na dva kola pre kraja šampiona ima pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog, predstavnika BiH na međunarodnoj sceni tokom fudbalske jeseni.

Do kraja sezone Borac ima da odigra mečeve protiv Igmana iz Konjica na svom terenu i protiv sarajevskog Željezničara na gostujućem terenu. Taj meč bi mogao da bude rezultatski nebitan za Banjalučane, ukoliko u pretposlednjem kolu osvoje tri boda i matematički overe titulu. Pored dva prvenstvena meča tu je i revanš finala Kupa biH protiv Zrinjskog, koji u Banjaluku dolazi sda minimalnom prednošću iz prvog meča.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Slavlje igrača Borca poslije plasmana u finale Kupa BiH FK Borac