Crvena zvezda i Partizan su u ponedeljak uveče u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" počeli finalnu seriju ABA lige, a u utorak ujutru saznali smo ko će biti arbitri za drugi susret, koji je na programu u sredu uveče. Regionalno takmičenje odlučila je da delegira iskusnu trojku u sastavu Damir Javor, Uroš Obrknežević i Miloš Koljenšić, pa će njih trojica biti zaduženi za pravdu na drugoj utakmici finalne serije.

Slovenački sudija Damir Javor biće glavni arbitar na meču, a pomoć će mu pružiti srpski sudija Uroš Obrknežević i crnogorski sudija Miloš Koljenšić. Svaki od njih trojice već ima bogato iskusno kada je reč o najbitnijim mečevima u regionalnoj košarci, pa uopšte ne čudi ovakav izbor ABA lige za drugi meč finala.

MN Press Igra 4 (MN Press)

Podsećamo, drugi meč u finalnoj seriji ABA lige na programu je u sredu od 19:30, a ponovo će se igrati u Pioniru. Crvena zvezda je tokom ligaškog dela takmičenja obezbedila prednost domaćeg terena i odlučila da bude domaćin u manjoj od dve ponuđene beogradske hale. Finalna serija će se preseliti u Beogradsku arenu za treći meč finala, kada će se igrati pred navijačima Partizana, a na istom mestu biće odigran i eventualni četvrti meč, dok bi peti opet trebalo da bude u Pioniru, pred navijačima Zvezde.

Crvena zvezda ima prednost u finalu regionalnog takmičenja, jer je prvi meč rešila u svoju korist (85:82). Hladnokrvni Dejan Davidovac odlučio je utakmicu sa četiri uzastopna pogođena bacanja u samom finišu, a bek Partizana Aleksa Avramović u poslednjim sekundama nije uspeo da sa sredine terena pogodi za tri poena i svom timu donese izjednačenje i produžetak.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Avramović promašio šut za produžetak MONDO