"Čika Dača" izgleda ide u istoriju! Kako javlja "Mocart sport" sve je spremno za izgradnju nvoog stadiona u Kragujevcu koji bi trebalo da krene da se pravi čim se sezona završi. Kapacitet bi bio 12.000 mesta, a rok za završetak radova je 2027. godina. 

Pošto je Radnički uspeo da remizira sa Vojvodinom 0:0 na svom terenu to je dovelo "đavole" na korak od Evrope. Feđa Dudić je preokrenuo sezonu kluba iz Šumadije, a videli bismo na kom bi se stadionu igrale utakmice ukoliko bi Radnički uspeo da odoli i zauzme četvrtu ili petu poziciju na tabeli.

Prema saznanjima "Mocarta" Srbija je dala zeleno svetlo da se krene već na leto u izgradnju novog stadiona. "Čika Dača" je već godinama tema razgovora i mnogo je raznih predloga bilo o tome da se on renovira ili sruši i na njegovom mestu napravi potpuno novi stadion. Sada je preovladala ideja da se stadion poruši i da se na tom mestu napravi novi i moderan "Čika Dača".

Videli smo da je Dudić sa odličnim fudbalom i dobrim rezultatima uspeo da vrati Kragujevčane na stadion i ove sezone je Radnički imao oko 5.000 ljudi na tribinama.Što se samog stadiona tiče plan je da novo zdanje konkuriše i za mečeve Evropskog prvenstva mladih selekcija koje Srbija želi da organizuje sa Albanijom 2027. godine. Videćemo gde će do tada Radnički igrati, a jedna od ideja je da to bude stadion Metalca u Gornjem Milanovcu, a moguće je da će igrati i u Leskovcu na novom stadionu Dubočice.

(MONDO, Mocart sport, N.L.)

BONUS VIDEO: 

FSS Dragan Stojković Piksi na Radnički Gzira