Selektor Dragan Stojković Piksi objavio je širi spisak reprezentativaca koji su kandidati za odlazak na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, a na njemu nije biloFilipa Đuričića. Ubrzo nakon toga oglasio se srpski ofanzivni vezista i objavio kraj reprezentativne karijere. 

Prisetio se kompletne karijere u reprezentativnom dresu od omladinskih dana do sada kada je kao veteran bio deo tima i istakao da je Svetsko prvenstvo u Kataru kruna njegovog bavljenja fudbalom. Sada sa 44 nastupa i pet golova u dressu Srbije rekao je - dosta!

"Ovako... Moje putovanje je počelo još davne 2002. godine... Čast svoje zemlje branio sam kroz sve mlađe kategorije, a sa kapitenskom trakom na ruci predvodio svoje saigrače na svim velikim takmičenjima. Dočekao sam i taj dan da zaigram u društvu najboljih srpskih fudbalera. Pamtim svoj debi kao da je juče bio, a prošlo je više od 12 godina.

Sa svojim saigračima i prijateljima iz reprezentacije prošao sam mnogo toga. I dobrog i manje dobrog. U reprezentaciji Srbije sam spoznao osećaj koji ne može da se meri ni sa čim drugim - osećaj ponosa dok nosiš sveti grb na dresu i braniš čast Srbije i svog naroda. Svetsko prvenstvo u Kataru kruna je moje karijere, a beskrajno sam ponosan što sam bio deo generacije koja je posle 24 godine našu Srbiju odvela na Evropsko prvenstvo.

Teško mi je, ali sam svestan da tako mora. Vreme je da se oprostim od reprezentacije Srbije, da joj kažem zbogom, ali samo na terenu. Želim da se zahvalim svim saigračima koji su, bar na trenutak, bili deo reprezentacije Srbije. Bila mi je čast što delim svlačionicu i teren sa vama. U dobru i zlu!

Hvala i svim selektorima, ali i svim ljudima u i oko Fudbalskog saveza Srbije, onima koji su uglavnom van dometa reflektora, ali bez kojih niti jedan uspeh ne bi bio moguć. Hvala tebi, srpski narode, hvala navijačima što ste bili uz nas. Dao sam sve što sam mogao na fudbalskom terenu. Nekad je sigurno moglo bolje, ali znaj, da sam uvek dao sve od sebe. Neka ti je srećno, a ja ostajem da te bodrim, glasno navijam i radujem se tvojim novim pobedama. Srbija!", naveo je on.

MN Press Filip Đuričić

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Piksi na Puškaš Areni Kurir