Nakon Dragana Stojkovića i Matjaža Keka i Geret Sautgejt je objavio širi spisak kandidata za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Posle Srbije i Slovenije Engleska zna na koga računa njihov selektor, a naravno da je u velikoj konkurenciji bilo dosta velikih imena koja su morala da otpadnu. 

Očekivano nema Rahima Sterlinga koga Sautgejt ne zove u tim još od Svetskog prvenstva u Kataru, a zbog jako loših igara u poslednje vreme otpao je i Markus Rašford. Nema ni nekadašnjeg kapitena Liverpula Džordana Hendersona, kao ni Sema Džonstona na golu, Bena Čilvela na levom beku... Iznenađujuće je verovatno što je zvao Dina Hendersona iz Kristal Palasa, Džarela Kvansu i Kurtisa Džonsa iz Liverpula... Ovo je kompletan spisak od 33 igrača od kojih će sedam morati da bude skraćeno: 

  • GOLMANI: Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Din Henderson (Kristal Palas).
  • ODBRANA: Kajl Voker (Mančester Siti), Hari Megvajer (Mančester junajted), Luk Šo (Mančester junajted), Luis Dank (Brajton), Džons Stons (Mančester Siti), Džo Gomez (Liverpul), Ezri Konsa (Aston Vila), Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Kiran Tripije (Njukasl), Mark Gei(Kristal Palas), Džarel Kvansa (Liverpul), Džared Brantvajt (Everton).
  • VEZNI RED: Deklan Rajs (Arsenal), Džud Belingem (Real Madrid), Konor Galager (Čelsi), Kobi Maino (Mančester junajted), Džejms Medison (Totenhem), Kol Palmer (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Džek Griliš (Mančester Siti), Fil Foden (Mančester Siti), Džarod Boven (Vest Hem), Entoni Gordon (Njukasl), Kurtis Džons (Liverpul), Adam Vorton (Kristal Palas), Ebereči Eze (Kristal Palas).
  • NAPADAČI: Hari Kejn (Bajern Minhen), Oli Votkins (Aston Vila), Ajvan Toni (Brentford).

Engleska će biti prvi rival Srbije na predstojećem Euru, a "gordi albion" će igrati sa "orlovima" 16. juna u Gelzenkirhenu. Zatim im slede mečevi sa Danskom i Slovenijom, a ovo će zaista biti paklen test za izabranike Dragana Stojkovića. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: