Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je posle osvajanja sedme uzastopne titule u Superligi da sledi buran letnji prelazni rok, poručivši da je verovao da će crveno-beli završiti ispred Partizana - čak i kada je njihov "večiti" rival bio u prednosti na tabeli.

Na kraju, Crvena zvezda je završila sa 18 bodova više od Partizana, a Terzić je odgovorio svom najvećem rivalu i na brojne pridike na račun suđenja tokom sezone: "Ja mislim da suđenje u ovoj sezoni je stvarno bilo dobro. Ko gubi ima pravo da se ljuti. Evo, imate te neki eksperte, oglašavali su se svi. Niko se nije saglasio da je Partizan oštećen bilo gde. Bilo gde. I mislim da, kada imate 18 bodova manje od svog konkurenta... Pa nije to da se završi samo bodom ili dva razlike, 18 bodova. Izgubite pet za redom utakmica. Kakav sudija? Pet za redom utakmica! To Partizan nije u svojoj istoriji uradio, izgubio pet za redom. Kakav sudija? Kako je ko prošao kroz Humsku, tako je im je dao tri komada", poručio je Terzić za "Telegraf".

"Oni ako hoće da budu pošteni i dobronamerni prema sebi, oni moraju da se okrenu sobstvenim greškama, ako žele dobro Partizanu. I da kažu, ovo nije valjalo, moramo drugačije. A imati 20 bodova manje i pričati o suđenju, mislim, to izaziva podsmeh...", dodao je direktor Crvene zvezde.

Zvezdan Terzić je rekao da od Partizana očekuje više naredne sezone, prosto jer ne veruje da mogu da odigraju lošije nego što je to bilo u sezoni 2023/24: "Pa ja ne znam da li može gore od ovoga? Mislim, izgubiti u domaćem prvenstvu pet za redom utakmica od svakoga ko naiđe, ja ne znam šta ti ljudi stvarno misle. Imajući obzir veličinu kluba kao što je Partizan, istoriju, tradiciju Partizana, ogroman broj navijača Partizana, oni moraju, moraju, bolje. Čak i meni kao zvezdašu ne prija ovakav Partizan. Kažem, volim da bude jača liga, ne samo Partizan, nego volim da budu i ostali klubovi još jači".

"I Vojvodina, i Čukarički, i TSC, i Partizan, i Radnički iz Niša, i Radnički iz Kragujevca. I ovo je jako pozitivna stvar što je Radnički iz Kragujevca uradio za srpske fudbal, jako dobra stvar. I treba sad, samo ne smeju da rasprodaju ekipu, moraju još više da nađu srpski fudbal, da još više ulože da bi investirali. To nije trošak, to je investicija koja će se vratiti u narednom periodu. I finansijski će se vratiti!", dodao je direktor Zvezde.

BONUS VIDEO:

Delije, finale kupa Kurir

(Telegraf/MONDO - M.V.)