Jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera mogao bi da napusti Superligu odmah nakon sezone u kojoj se u potpunosti afirmisao. Krilni napadač Radničkog iz Kragujevca Matija Gluščević (19) blizu je transfera u Italiju, pošto čak tri tima iz Serije A žele da ga angažuju ovog leta. Kako prenosi "Kalčomerkato", u redu za mladog fudbalera stoje Đenova, Udineze i Torino.

Gluščević je bio jedan od najboljih pojedinaca tima iz Kragujevca u tek završenoj sezoni, pa je jasno da ga Radnički neće "džabe" pustiti u inostranstvo. Trenutno se vrednost mladog krilnog napadača procenjuje na oko milion evra, a jasno je da će tim iz srca Šumadije želeti da zaradi i više od toga zbog potencijala koji poseduje nekadašnji omladinac Crvene zvezde i potencijalni fudbaler Partizana.

Italijanski klubovi imali su čitavu sezonu da skautiraju kvalitete mladog srpskog fudbalera, a verovatno im je za oko zapao i spisak selektora Srbije Dragana Stojkovića Piksija. Na širem spisku za Evropsko prvenstvo, među 35 imena na koje računa za EURO 2024, selektor je uvrstio i talentovanog ofanzivca koji se najbolje snalazi na mestu desnog krila.

Matija Gluščević je rođen u Kraljevu, a najveći deo školovanja odradio je u Crvenoj zvezdi. Stigao je i do prvog tima, ali je onda usledila pozajmica u Grafičar. Krilni fudbaler ubrzo se preselio u Proleter iz Novog Sada, a 2023. godine stigao je u Kragujevac. Ove sezone je eksplodirao u timu Feđe Dudića, za koji je odigrao 33 meča, uz četiri gola i četiri asistencije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Radnički slavi povratak u Prvu ligu Kurir