Do početka Evropskog prvenstva u Nemačkoj ostalo je samo 11 dana, a do prve utakmice Srbije na turniru - "orlovima" ostaju još dve prijateljske utakmice protiv Austrije i Švedske. Na njima bi trebalo da vidimo napredak u igri u odnosu na kvalifikacije, dok isto tako čekamo da li će se i na koji način zahtevima selektora Dragana Stojkovića prilagoditi i novi reprezentativci...

Pre svega je potrebno popraviti igru u odbrani koja najviše brine celu naciju uoči meča sa Engleskom (16. jun), a to je u razgovoru za "Skaj Sports" otkrio i bivši kapiten našeg državnog tima Nemanja Vidić. Nahvalio je Vidić naš kvalitet u napadu, međutim vrlo ga brine deo tima u kome je i sam igrao - pošto "orlovi" u odbrani nisu ostavili dobar utisak i već dugo je to naša najveća "boljka" koja nikako da se popravi na bolje.

"Šta možete da očekujete od Srbije? Mislim da ćemo ići dosta napred, da ćemo davati golove, to je dobro poslednjih par godina. Posebno je to bio slučaj u Kataru, ali smo primili osam golova. Ako pogledate Srbiju sada posle dve godine, nismo se popravili u tom aspektu i to je još problem. Imamo nekoliko dobrih igrača, ali problem je što igraju u Saudijskoj Arabiji i Turskoj. Ne znam kakvog će fizičkog stanja biti pred EURO2024 godinu, ali to su jako važni igrači za nas, oni koji kreiraju golove i koji ih postižu", rekao je Nemanja Vidić.

"Dosta toga treba da se sredi pred Evropsko prvenstvu, nadam se da će selektor Piksi to učiniti. I mislim da bi za nas bio uspeh da prođemo grupnu fazu", objasnio je Vidić mišljenje nacije uoči početka takmičenja gde su nam rivali u grupnoj fazi Engleska, Slovenija i Danska.

Prema njegovim rečima, zna se ko su najopasniji igrači Srbije: "Na koga da obratite pažnju? Mitrović, Vlahović, Jović, Tadić... Oni daju golove, idu napred, dobar je i Kostić. Imamo igrače koji mogu da vam naude".

MN Press Fudbaleri Stara Pazova

BONUS VIDEO:

Kurir Piksi se obraća naciji pred Euro

(MONDO - M.V.)