Fudbalska reprezentacija Nemačke priprema se za Evropsko prvenstvo čiji je domaćin, a deo nacionalnog tima po svemu sudeći biće i Aleksandar Pavlović, momak srpskog porekla. Iako je imao ponudu da igra za Srbiju, vezni fudbaler odrabrao je da predstavlja Nemačku, pa bi pred domaćim navijačima mogao da bude jedan od najvećih aduta tima koji želi da stigne do samog kraja.

Malo manje od dve nedelje pred početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj Aleksandar Pavlović dao je zanimljivi ntervju nemačkim medijima. govorio je tom prilikom o svojim vezama sa Srbijom, ali i svom omiljenom timu - iako svi u porodici navijaju za Partizan, njegovo srce je crveno-belo i bodri Zvezdu!

"Moja cela porodica navija za Partizan, samo sam ja miks. Volim Crvenu zvezdu zbog stadiona. Kada sam u Srbiji, ponekad odem na stadion, veoma je lep. Teška odluka. Hajde da kažem - Crvena zvezda. Sad će cela porodica da me mrzi, ali šta da radim", rekao je uz osmehe Aleksandar Pavlović, prvotimac Bajerna.

ALEXANDRA BEIER / AFP / Profimedia, Twitter/@MunichFanpage/Screenshot Aleksandar Pavlović

Mladi fudbaler ima jake veze sa Srbijom, iako je ove godine odlučio da u seniorskoj konkurenciji brani boje Nemačke. Zemlja u kojoj je rođen i u kojoj gradi igračku karijeru izborila se za Pavlovića, ali njemu je prijalo što se i FSS interesovao dok je bio mladi reprezentativac i dok je imao izbor za koga želi da nastupa!

"Moji baka i deka žive na selu u blizini Beograda. Trudim se da ih posećujem jednom godišnje. Tamo se uvek odmaram, igram se sa kucama i macama. Lepo je. A, hrana je najbolja", rekao je Pavlović i dodao: "Lep je osećaj što se Fudbalski savez Srbije toliko trudio oko mene. Odluka koju sam doneo nije bila laka, jer imam osećanja i prema zemlji porekla. Naravno, navijam i za Srbiju."

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Piksi se obraća naciji pred Euro Kurir