Prethodnih meseci postojala je šansa da fudbalska reprezentacija Srbije dobije veliko pojačanje i da dres nacionalnog tima obuče jedan od najtalentovanijih evropskih igrača na svojoj poziciji, ali... Aleksandar Pavlović, centralni vezni Bajerna iz Minhena, biće reprezentativac Nemačke na predstojećem evropskom prvenstvu koje se održava upravo u toj zemlji.

Informaciju o pozivu Pavloviću u seniorsku selekciju Nemačke saopštio je Bajern na društvenim mrežama. Klub iz Bavarske čestitao je svom igraču, koji se našao na širem spisku selektora Julijana Nagelsmana. Aleksandar će za seniorski tim Nemaca debitovati na pripremnim utakmicama pred Evropsko prvenstvo, a gotovo je sigurno da će se naći na spisku i kada ga Nagelsman skrati, jer je igrama u tekućoj sezoni pokazao da je među 26 najboljih fudbalera na koje nemačka reprezentacija može da računa.

Tako će praznih šaka ostati Srbija, u kojoj je poslednjih nedelja tinjala nada da bi talentovani fudbaler mogao da se predomisli. Na početku su obe opcije bile podjednako otvorene, ali je Pavlović polako počeo da naginje ka reprezentaciji Nemačke, što je i potvrdio saopštenjem početkom godine. Trebalo je da debituje za Nemce, ali se zbog povreda nije odazvao selektoru krajem marta, za prijateljske susrete protiv Francuske i Holandije.

Pavlović je tek jedan u nizu fudbalera koje je Srbija izgubila poslednjih godina. Iako je rođen i odrastao u Nemačkoj, Aleksandar je imao jake veze sa zemljom svojih predaka i čest je gost Beograda u kojem voli da provodi vreme. Zbog toga su se u Fudbalskom savezu Srbije nadali da bi mogao da obuče dres "orlova", što se neće desiti.

Pre njega su odluku da igraju za druge reprezentacije doneli talentovani Miloš Kerkez koji nastupa za Mađarsku iako je rođen u Vrbasu i Stefan Bajčetić, koji još nije debitovao za seniorsku selekciju Španije, ali je prošao kroz mlađe kategorije njihovog nacionalnog tima. Sin nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Srđana Bajčetića tokom ove sezone mučio je muke sa povredama i retko je igrao za Liverpul, pa je i to jedan od razloga zašto još nije seniorski reprezentativac Španije.

(MONDO/D. N.)

BONUS VIDEO:

Trening Orlova i magija Piksija Kurir sport