Milan ove sezone nije uspeo da odbrani titulu, a u narednoj će probati da se sa Paolom Fonsekom na klupi vrate na vrh. U prethodne dve sezone iskusni Olivije Žiru predvodio je napad "rosonera", a sada će Luka Jović imati priliku da se izbori za mesto prvog špica. Ipak Zlatan Ibrahimović je istakao da srpski reprezentativac neće biti jedina opcija u napadu. 

"Prošle godine Milan je odradio sjajan prelazni rok, morali smo da postavimo temelje. Ovaj prelaznirok je tu da se fokusiramo pre svega na detalje. Nakon odlaska Žirua potrebna nam je nova 'devetka'. Tu je Jović, ali nam je potreban novi napadač", naglasio je Zlatan Ibrahimović. 

Legendarni Ibra koji se pre nekoliko dana oprostio od reprezentacije Švedske upravo na meču sa Srbijom svojevremeno je delio teren sa Jovićem i garantovao za njega. Ipak, sada je otkrio koji je to napadač koga Milan želi da dovede kao prvi opciju i stavi ga ispred momka iz Bijeljine. 

"Zirkze je jak igrač, dolazi posle sjajne sezone. On je iz Holandije, a da li je on novi Ibra ili ne... Postoji velika razlika između realnosti i onoga što se piše. Kada pričamo o pregovorima mislim da je klub pod pritiskom i da pokušava da iskoristi ovu situaciju. Pametni smo i inteligentni", naveo je Ibrahimović koji je sada zaposlen u Milanu. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Dušan Tadić, Zlatan Ibrahimović Instagram/afcajax