Naša sjajna Angelina Topić vratila se sa Evropskog prvenstva u Rimu sa medaljom oko vrata! Skočila je 1,97 metara i pred Olimpijske igre u Parizu pokazala da će biti u konkurenciji za osvajanje medalje. Po dolasku u Beograd odmah je pričala o Dragutinu Topiću, svom ocu i treneru. 

"Hvala celom mom timu sa mojim trenerom Dragutinom Topićem, naravno mojim ocem. Želim da čestitam timu na odličnim rezultatima. Tata mi je najveći uzor u sportu i životu. Nešto posebno pred finale? Samo da se ponašam kao i inače, da uživam u trenutku, kao i na svim ostalim takmičenjima. Moj maksimum je ovog puta bio dovoljan za drugo mesto", istakla je Angelina Topić. 

Još jednom je rušila 201 centimetar i ostala je na 197 centimetara što joj je do sada lični rekord. Nadamo se da će na Olimpijskim igrama uspeti da konačno probije tu granicu!

"Ovo je peti-šesti put da se podižem na tu visinu. Možda te noći nisu bili neki uslovi savršeni za skakače uvis, uhvatila nas je i kiša na pola takmičenja. Srećna sam što sam prema mojim standardima ostvarila sjajan rezultat. To je ogromna stvar, veliki je uspeh plasirati se na OI, sa 18 godina, srećna sam što mogu da se nazovem olimpijcem. Jedva čekam da vidim kako to izgleda. Nadam se prolasku u finale, srećna sam samom činjenicom da ću biti tamo", rekla je Angelina. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Angelina Topić sa srebrnom medaljom RTS2