Skandal na utakmici Evropskog prvenstva. Na meču između Albanije i Italije su albanski navijači nosili simbole OVK-a. Bilo ih je i na tribinama tokom meča, ali i van stadiona. Zaista je neverovatno šta je UEFA dopustila!

Hoće li zbog ovoga reagovati? Hoće li da bude kazni, suspenzija ili nečega sličnog? Čeka se reakcija. Reakcija je bila ekspresna kada je tokom meča između Srbije i Crne Gore bilo uvreda na nacionalnoj osnovi, pa su tako kažnjene obe selekcije. Tada su "orlovi" pored finansijske kazne morali da igraju i meč bez publike protiv Bugarske...

Albanci su na stadionu i oko stadiona nosili spomenute simbole OVK i to nije bilo sve. Imali su i zastave na kojima su isticali "Veliku Albaniju", radili su sve u cilju provokacije... Na kraju je njihova reprezentacija izgubila od Italije (2:1) i to posle najbržeg gola u istoriji Evropskih prvenstava, pošto je Bajrami pogodio u 23. sekundi utakmice. Bastoni i Barela doneli su preokret i tri boda, a Albanija će 19. juna igrati protiv Hrvatske u Hamburgu (15 časova).

FRIEDEMANN VOGEL/EPA Albanija - Italija

 (MONDO)

BONUS VIDEO:

Fudbalska revolucija u Kataru 1 MONDO/Milutin Vujičić