Kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić izvinio se zbog komentara nakon meča protiv Engleske!

U hotelu "Maksimilijan” u Augzburgu, gde boravi reprezentacija Srbije tokom Evropskog prvenstva u Nemačkoj, održan je sastanak stručnog štaba seniorske selekcije, na čelu sa selektorom Draganom Stojkovićem, i reprezentativaca Srbije. Bilo je govora o predstojećim obavezama, a između ostalog kapiten reprezentacije Dušan Tadić je iskoristio priliku da se zbog nepromišljenih izjava posle utakmice sa Engleskom izvini selektoru Stojkoviću i saigračima.

Reprezentacija Srbije prema planu i programu nastavlja sa pripremama za drugi meč na Evropskom prvenstvu. Sutra oko podneva odlazi u Minhen gde su predviđene medijske aktivnosti, kao i zvanični trening. Srbija će u drugom meču na turniru odmeriti snage sa Slovenijom (četvrtak, 15:00, Minhen), a to bi mogao da bude i najbitniji meč našeg tima na turniru. Zbog toga je izuzetno značajno da atmosfera u timu bude na visokom nivou, a da se svi članovi srpske delegacije podrede uspehu.

MN Press Dušan Tadić

Podsećamo, kapiten Dušan Tadić zamerio je selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju što je meč protiv engleza počeo na klupi za rezervne igrače. Iako je selektor objasnio da je to bio deo taktike i Tadić je smatrao da bi Srbija bila daleko opasnija sa njim na terenu jer je najbolji igrač tima i najspremniji među reprezentativcima. Nakon izjava za srpske medije Tadić se uključio u program holandske televizije, gde je prokomentarisao meč i istakao da bi "orlovi" postigli dva gola da je bio na terenu.

Nakon meča protiv engleske izjavu Dušana Tadića prokomentarisao je i Piksi. "U, pa to nije dobro ako je rekao, to nikako nije dobro ako je rekao. To je bila moja odluka iz taktičkih razloga. Hteo sam Tadića sa svežim nogama u drugih 45 minuta i jedino je to razlog. Radi se o taktici i ništa drugo", rekao je tada selektor.

(MONDO/D. N.)

POSLUŠAJTE TADIĆEVU IZJAVU:

Dušan Tadić izjava posle Srbija Engleska na Evropskom prvenstvu u fudbalu MONDO/Milutin Vujičić