Svi događaji
Od najnovijeg
20:10

Evo ko je Arda Guler!

Danas će se pričati o mladom turskom fudbaleru i prvotimcu Real Madrida, a i vi treba da upoznate Ardu Gulera!

19:57

KRAJ - 3:1!

Reprezentacija Turske savladala je Gruziju u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva. Pogledajte detalje meča:

GEORGI LICOVSKI/EPA, FRIEDEMANN VOGEL/EPA Turska Gruzija

19:55

90+7. minut - GOL, Akturkoglu!

Svi reprezentativci Gruzije otišli su u kazneni prostor, a onda je sevnula kontra i turski fudbaler pogodio je prazan gol.

19:54

90+6. minut - Šta se dešava...

Prvo je centaršut pogodio stativu, a zatim je jedan od defanzivaca Turske glavom intervenisao i sprečio siguran gol Gruzije. Neverovatne scene u Dortmundu!

19:53

90+4. minut - Kakva šansa...

Najbolju šansu na meču propustila su dvojica igrača Gruzije, jer su zasmetali jedan drugom. Neverovatno je kako nisu komunicirali u ovoj situaciji, pošto su lako mogli da zatresu mrežu i osvoje bod za svoj tim.

19:46

87. minut - Mamardašvili!

Čuvar mreže Gruzije fantastično je odbranio udarac glavom Jusufa Jazičija, pa ovaj meč i dalje nije rešen. Čeka nas još nekoliko izuzetno zanimljivih minuta.

19:41

Gooool!

Pogledajte kako je Arda Guler pogodio mrežu Gruzije, za najbolji gol turnira:

Christopher Neundorf/EPA Arda Guler

19:29

70. minut - Prečka!

Malo je falilo da Gruzija ponovo golom odgovori na gol! Kočorašvili je bio u izglednoj prilici i delovalo je da će zatresti mrežu, ali se lopta od okvira gola odbila uvis, pa su Turci imali priliku da otklone opasnost.

19:25

65. minut - GOL, Guler!

Turski fudbaleri se takmiče ko će postići najbolji gol na prvenstvu! Igrač Real Madrida Arda Guler raspalio je po lopti i sa oko 25 metara pogodio suprotni ugao gola Gruzije.

19:21

62. minut - Hviča!

Sjajan fudbal gledamo i u drugom delu meča. Nema mnogo pravih šansi, ali je tempo na izuzetnom nivou, pa ne možemo da kritikujemo igrače dva tima. Prvo je Čalhanoglu probao udarcem sa velike udaljenosti, a zatim je Kvarachelija bio u odličnoj situaciji pred golom Turske. I dalje je 1:1!

12308331.jpg
GEORGI LICOVSKI/EPA 

19:04

46. minut - Nastavljamo!

Nadamo se da će meč Turske i Gruzije nastaviti da bude zanimljiv, kao što je bio slučaj u prvom delu.

18:48

Poluvreme - 1:1!

Spektakularnih prvih 45 minuta fudbala gledali smo u Dortmundu, iako očekivanja verovatno nisu bila na visokom nivou. Turci su dominirali, ali nisu uspeli da steknu prednost jer je Gruzija odlično pretila iz svakog od svojih napada.

18:36

35. minut - Mikautadze!

Jedan od najboljih igrača reprezentacije Gruzije rešio je da napravi preokret u Dortmundu. Imao je veoma dobru priliku za drugi gol, ali nije uspeo.

12308416.jpg
GEORGI LICOVSKI/EPA 

18:33

32. minut - GOL, Mikautadze!

Kad ih nisi slomio... Vratio se reprezentacija Gruzije, Georgi Mikautadze je fantastično prepoznao situaciju i sa šest metara pogodio u bliži ugao, ispod golmana Turske.

18:29

28. minut - NEMA GOLA!

Intervenisao je VAR, zbog ofsajda je poništen drugi gol Turske.

18:28

27. minut - GOL, Jildriz!

Dva gola za minut - Jildriz je sačekao loptu na drugoj stativi i zakucao je u praznu mrežu, 2:0!

18:27

26. minut - GOL, Muldur!

Strašan pogodak Turaka za prednost protiv Gruzije! Mert Muldur je maestralno uhvatio volej na ivici kaznenog prostora, nakon loše izbačene lopte, a njegov šut bio je neodbranjiv.

18:11

10. minut - Ajkan!

Najbolja prilika za Tursku u dosadašnjem toku meča. Bio je Ajkan van kaznenog prostora, raspalio je po povratnoj lopti koja mu je stigla u noge, ali je stativa pomogla Gruziji.

12308406.jpg
FRIEDEMANN VOGEL/EPA 

18:07

6. minut - Turci bunare!

Već od samog početka meča reprezentacija Turske odlučila se da rivala napadne dubinskim loptama. Za sada nema rpavih rezultata, osim jednog izborenog kornera.

18:01

1. minut - Počinjemo!

Pratimo pretposlednji duel u prvom kolu Evropskog prvenstva. Igraju Turska i Gruzija.

17:40

Danas samo dva meča!

Pošto je poslednji dan u kojem se igra prvo kolo grupne faze, na programu su ostala samo dva susreta!

Pratićemo mečeve u grupi F - prvo okršaj Turske i Gruzije, a zatim i mali derbi Portugala i Češke. Taj meč na rasporedu je u 21:00.

17:25

Tuča!

Kiša pada, organizator ne zna šta će sa njom, a navijači oba tima koriste šansu da se tuku! I to na samom stadionu... Navijači iz Gruzije su probili ogradu, a Turci ih spremno dočekali!

17:20

Prokišnjava!

Stadion Borusije iz Dortmunda prokišnjava, a situacija je toliko loša da se razmišljalo čak i o odlaganju utakmice koja treba da najavi kraj prvog kola grupne faze. Pročitajte opširnije šta se sve dešava, a usput i pogledajte snimke sa lica mesta!

17:15

SASTAVI!

Turska: Gunok - Muldur, Akajdin, Bardakdži, Kadioglu - Ajhan, Čalhanoglu - Guler, Kokdžu, Jildiz - Jilmaz

Gruzija: Mamardašvili - Kakabadze, Kverkelija, Kašija, Dvali, Titaišvili - Kočorašvili, Mekvabišvili, Čakvetadze - Mikautadze, Kvarackelija

17:05

Dobar dan!

Fudbalske reprezentacije Turske i Gruzije imaju čast i zadovoljstvo da otvore poslednju, F grupu na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. PRatićemo meč u tekstualnom prenosu, od 18:00.