FK Crvena zvezda dovela je levog beka Bolonje, Ebenezera Anana (21). Internacionalac iz Gane došao je u Italiju kada je postao punoletan, prošao akademiju Bolonje i igrao na pozajmicama u niželigašu Imolezeu i u Novom Pazaru, u kojem je proveo prošlu sezonu.

Nastupajući za Pazarce, ostavio je dobar utisak odigravši 30 mečeva u Superligi i još dva u Kupu Srbije. U elitnom rangu srpskog fudbala zabeležio je dve asistencije, a nastupio je i na oba prvenstvena meča protiv Crvene zvezde. Dobre igre u Srbiji pogurale su ga do seniorske selekcije Gane, za koju je u martu 2024. godine odigrao dva meča.

" Veoma sam uzbuđen i srećan što sam potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom. Drago mi je što su moje dobre partije primećene i što sam uspeo da skrenem pažnju čelnika Zvezde. Upoznat sam sa Superligom i smatram da je veoma kvalitetna, tako da se radujem tome što ću imati priliku da nastavim da igram u Srbiji. Smatram da su mi glavni aduti brzina i tehnika, kao i inteligencija sa loptom, ali mogu da napredujem u svim segmentima. Želim to i verujem u sebe", rekao je za klupski sajt Anan, koji je zadužio dres sa brojem 73.

Terzić je prećutao njegovo ime

MN Press Novi fudbaler Crvene zvezde.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić najavio je ovaj transfer na početku priprema, s tim da tada nije objavio ime fudbalera. Očekuje se da on pomogne Milanu Rodiću, već sedam godina prvoj opciji na toj poziciji, a neretko i jedinoj. "Završavamo detalje i konačno ćemo imati levog beka po meri. Ne kao alternativu, već je uvek bilo polemike oko Rodića, on je izvanredno odradio ovih sedam godina, ali ne može sam. Potreban nam je širi roster, po dva rešenja na svakoj poziciji. Rodić je bio razapet sve ove godine, ali vidite i sami da nije lako naći levog beka. Videli ste da i engleska reprezentacija stavi dešnjaka da igra levog beka. Naslućujete ko je naše rešenje za to mesto, ali da ne govorim pre kluba".

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Zvezdan Terzić na početku priprema Crvene zvezde MONDO/Milutin Vujičić