Mladi srpski fudbaler Marko Lazetić (20 godina) prešao je u TSC iz Bačke Topole, u kojem će mu trener biti stric, Žarko Lazetić. Bivši fudbaler Crvene zvezde i Milana proveo je prošlu sezonu u Fortuni Sitard i za taj tim odigrao devet mečeva. Uz njega, TSC je doveo i desnog beka iz Napretka iz Kruševca Stefana Jovanovića (1994), Dušana Stevanovića (1996), centralnog defanzivca koji je igrao za Vojvodinu i Radnik, kao i Luku capana (1995), hrvatskog štopera koji je igrao za Dinamo Zagreb, Lokomotivu, Rijeku, Bursu i Honved. Sa druge strane, ekipu su napustili Nemanja Stojić, novi štoper Crvene zvezde, kao i Goran Antonić, kapiten koji se oprostio od TSC-a posle pet sezona.

Marko Lazetić odigrao je dva meča za "A" tim Milana, u Seriji A protiv Kremonezea u novembru 2022, a u Kupu Italije u gradskom derbiju protiv Milana 19. aprila iste godine. S obzirom na to da u perspektivi nije mogao da računa na minutažu u napadu u kojem je i srpski špic Luka Jović, Lazetić je odabrao povratak u Srbiju i novi početak u Superligi

Profimedia/Maurizio Borsari/AFLO, Profimedia / Jonathan Moscrop / Sportimage via PA Images Marko Lazetić

"Očekivanja su za ono čemu pripreme i služe, da formiramo dobru grupu igrača, napravimo dobar ambijent i da se dobro uigramo. Kao i svake pripreme, razlika ove godine je da nismo planirali toliko promena koliko se desilo, neki su želeli da odu, nekima su istekli ugovori, Stojić se prodao i imaćemo sedam-osam novih igrača i to zahteva od svih nas novu ambiciju, posvećenost, požrtvovanje, ali to je naš posao i sigurno da smo motivisani i stručni štab i ja da pomognemo igračima, da se prilagode", rekao je Žarko Lazetić na početku priprema.

TSC će i ove sezone, 2024/25, provesti jesen u Evropi zato što je izborio mesto u plej-ofu Lige Evrope i ako izgubi igraće u grupnoj fazi Konferencijske lige. Žrab za plej-of drugog po snazi takmičenja biće održan 5. avgusta.

"Otišli Stojić i igrači stariji od 30 godina"

Generalni direktor TSC-a Palađi Sabolč rekao je da je klub uradio sve što je planirao do početka priprema, uključujući i prodaju reprezentativca Srbije Nemanje Stojića Crvenoj zvezdi. "Veoma mi je drago što smo uspeli da održimo obećanje i iskristališemo ekipu do početka priprema, a to znači da se igrači koje dugo pratimo pojave na okupljanju. Sem Stojića koji je prodat Zvezdi, ostali igrači koji su otišli imaju preko 30 godina, a pošto nisu prihvatili uslove koje smo im ponudili, odlučili smo se za mlađe igrače, oni su motivisani i možemo da ih podignemo na viši nivo"