Partizanov krilni centar Zek Ledej je napustio Partizan i ima dvogodišnji ugovor sa Armanije. Samo je papirologija preostala da bi se definitivno vratio u Italiju. To je eksluzivno objavio grčki novinar Aris Barkas sa portala "Eurohoops".

Ako se ispostavi da je ova informacija tačna, onda će se Partizan rastati i sa drugim nosiocem igre ovog leta, nakon što je u utorak ujutru ispratio Kevina Pantera iz kluba u Barselonu posle tri sezone. On i Ledej zajedno su došli upravo iz Armanija, u koji bi Ledej očigledno mogao da se vrati.

"Nakon što je došao iz Milana u Beograd u leta 2021, Ledej sada ima dogovor da se vrati u tim Etorea Mesine i da potpiše dvogodišnji ugovor. Američki krilni košarkaš sa pasošem Azerbejdžana biće ispraćen iz Partizana posle tri sezone u klubu", objavio je grčki košarkaški portal.

Dolaskom tandema Panter - Ledej, započela je druga era Željka Obradovića na klupi crno-beloj i obojica su ostavili dubok trag, pre svega u pretprošloj sezoni, tokom koje su predvodili tim do "majstorice" plej-ofa Evrolige protiv Real Madrida i do titule ABA lige.

Rastanak sa Zekom Ledejom potvrdio bi da Partizan pravi temeljne promene u timu koji u minuloj sezoni nije ostvario očekivanja i ostao bez "jadranske" titule u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde.

(MONDO - M.Š)