Reprezentacija Srbije izbegla je poraz u poslednjem trenutku utakmice protiv Slovenije, golom Luke Jovića. Centarfor naše reprezentacije u završnim sekundama je dao gol za konačan remi i za očuvanje šansi Srbije da će ostati na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Posle utakmice, u studiju Radio-televizije Srbije, stručni konsultant Rade Bogdanović oštro je kritikovao vezistu Srbije Sergeja Milinković Savića, koji je kod gola Slovenije "ispustio" igrača koji ga je čuvao i nije ga sprečio da postigne gol.

"Ja sam ovde izvređao Sergeja Milinković-Savića, nisu to čuli gledaoci. On je ušao u igru i trči za onim desnim bekom kao baba. Ne možemo pričati o dobrim izmenama Srbije", rekao je Bogdanović. "Pričali smo 'Jao, neće igrati Sergej...', pa je l' ste videli kako zatvara desnu stranu? Pa, ono je sramota na ovom nivou!"

Slovenija Srbija
RONALD WITTEK/EPA 

Reprezentacija Srbije je golom i remijem ostala u životu i ima šansu da u trećem kolu pobedom protiv Danske u utorak uđe u nokaut fazu Evropskog prvenstva. Pogledajte gol kojim je Luka Jović sačuvao Srbiju na Evropskom prvenstvu:

ANNA SZILAGYI/EPA Luka Jović

(MONDO - M.Š)