Holandija i Francuska odigrali su prvi meč bez golova na Evropskom prvenstvu, ali je bio to sve samo ne dosadan meč! Holandski ofanzivac Ćavi Simons savladao je u 70. minutu golmana Trikolora Majka Manjana, burno je slavio taj gol uz eksploziju navijača u narandžastom u Lajpcigu... A, onda su svi videli da je pomoćni sudija podigao ofsajd!

Glavni sudija Entoni Tejlor poništio je pogodak na asistenciju svog pomoćnika, koji je video da je Holanđanin Denzel Damfris stajao kraj golmana u trenutku dok je lopta ulazila u mrežu. Tačnije, da je bio između njega i lopte.

Holanđani su u trenutku pobesneli, kapiten Virdžil Van Dajk prišao je arbitru i protestovao, a Britanac Tejlor se se konsultovao sa svojim kolegama u VAR sobi. I iako nije ometao pogled golmana na loptu, arbitri su procenili da je ipak uticao na njega i sprečio ga da reaguje kako je hteo.

Epilog je bio na štetu Holandije - gol je bio poništen, a EURO 2024 dobio je najkontroverzniju odluku od početka turnira. Kao i nekoliko puta ove sezone, engleski arbitri i VAR tehnologija bili su spoj koji izaziva kontroverze. Pogledajte ovu situaciju, o kojoj će se sigurno još pričati:

MOHAMED MESSARA/EPA Holandija Francuska

Remijem 0.0, Holandija i Francuska ostale su izjednačene na čelu tabele Grupe D, sa po četiri boda, trećeplasirana je Austrija zahvaljujući Marku Arnautoviću sa tri, a bez boda i bez šanse da prođe ostala je Poljska, koja ima nula poena i na začelju je tabele. U poslednjem kolu 25. juna igraće Holandija i Austrija i Francuska - Poljska.

(MONDO - M.Š)

BONUS VIDEO:

Kurir sport Piksi o podršci navijača u Nemačkoj