Bivši sudija Dejan Nedić analizirao je dosad najkontroverzniju sudijsku odluku na Evropskom prvenstvu u fudbalu, kojom je engleski arbitar Stjuart Tejlor poništio gol Holandije protiv Francuske. Pri udarcu Ćavija Simonsa, on smatra da je napadač Holandije Denzel Damfris u odlučujućem trenutku zasmetao golmanu Trikolora Majku Manjanu i da nije bila greška kada je gol poništen, već naprotiv - da je odluka apsolutno ispravna. Utakmica je potom završena bez golova i to je prvi meč na EURO 2024 u kojem je bilo 0:0.

"Da li napadač Holandije stoji mirno? Ne stoji. Gledajte mu levu nogu, odlična reakcija posle konsultacije sa VAR sobom. Zapamtite dijalog koji su vodili odmah na terenu, posle kojeg je podignuta ofsajd-zastavica. To će biti odgovor na moje pitanje. Dakle, odlična reakcija pomoćnog sudije. Ne vidimo iz prve scene, napravio je napadač Holandije pokret, uticao je na golmana, uticao je na igru i ostaje sporno zašto je VAR dva minuta većao. Možda je većao zašto su iz više kamera gledali taj pogled i nama sudijama je nejasno zašto sudija u ovoj situaciji nije išao na ekran, da proveri dalji uticaj", rekao je Nedić u studiju Radio-televizije Srbije.

Potom je sam sebi dao odgovor: "U VAR sobi bio je engleski sudija, odlično uigran tim i moguće da mu je pomoćnik odmah ukazao na sve što je video na ekranu, a pravila nalažu da sudija mora da ode na ekran. On očigledno ima toliko poverenja u svoj tim da ne mora da proverava. Dakle, bila je tačna odluka sudijskog tima", dodao je bez trunke sumnje bivši sudija Nedić.

"Zaključak emisije je da podržavam odluku. Igrač u napadu smeta golmanu i to je ipak blizu. Da je igrač ostao miran bilo bi drugačije, ali nije".

Pogledajte tu situaciju i poništen gol Ćavija Simonsa na utakmici Holandija - Francuska:

MOHAMED MESSARA/EPA Holandija Francuska