Ne da Luka Modrić neće napustiti Real Madrid na kraju ove sezone, već će biti kapiten kluba! Iako je dugo bio u pregovorima sa Realom oko nastavka saradnje legendarni defanzivac Naćo Fernandez će napustiti ekipu. Posle 23 godine u sistemu Reala univerzalac u odbrani otići će iz "kraljevskog kluba". 

Potpisaće za Al Kadsijah gde su od stranaca sada Koen Kastels, Andre Kariljo, Kevin Rodriges, Aleksandar Hak, Lusijano Vijeto, Alvaro Gonzales i Džoel Robles. Nakon odlaska Serhija Ramosa on je bio kapiten kluba i sada će traku preneti Luki Modriću. Sama karijera defanzivca koji je 2001. godine stigao u Real je čudo jer mu je sa 12 godina otkrivena teška bolest!

"Imao sam samo 12 godina kada je otkriveno da sam dijabetičar. Dve godine sam igrao za Real Madrid i naravno da mi je bilo teško. Sećam se da sam išao u bolnicu, a trebalo je da igram turnir sa Real Madridom. Pregledala me je doktorka opšte prakse a ne endokrinolog i rekla mi je da je sa fudbalom gotovo! Doktor Ramirez mi je rekao nešto potpuno suprotno, nikako nije gotovo sa fudbalom za mene. Zapravo je ključno da nastavim da igram jer je fizička vežba za mene jako bitna. Ja čak mislim da mi je to pomoglo. Više sam pazio na ishranu i na način na koji se odmaram. To me je učinilo odgovornijim jer sam uvek morao da nosim lekove i pomagala za dijabetes sa sobomoktor Ramirez mi je rekao nešto potpuno suprotno, nikako nije gotovo sa fudbalom za mene. Zapravo je ključno da nastavim da igram jer je fizička vežba za mene jako bitna. Ja čak mislim da mi je to pomoglo. Više sam pazio na ishranu i na način na koji se odmaram. To me je učinilo odgovornijim jer sam uvek morao da nosim lekove i pomagala za dijabetes sa sobom", rekao je Naćo Fernandez. 

(MONDO, N.L.)

BONUS VIDEO: 

Luka Modrić i Alesandro Del Pjero Instagram/alessandrodelpiero